Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Túl sok vizet ivott, belehalt a vasember

Központ július 12, 2015 Hír & hírháttér

Három napig küz­döt­tek az éle­té­ért, mégis meg­halt az Iron­man-Eb egyik ver­seny­zője. A 40 fokos hő­ség­ben túl­itta magát csap­víz­zel, de nem pó­tolta a ki­iz­zadt sót és ás­vá­nyi anya­go­kat. Többen is összeestek a célban, így ez a német versenyző is

ironman

Három nappal a versenye után elhunyt egy brit triatlonversenyző. A 30 éves amatőr sportoló a frankfurti Ironman Európa-bajnokságon teljesítette a távot, majd a célban összeesett, és csak az orvosok tudták újraéleszteni. Ezután kórházba vitték, ahol azonban hiába küzdöttek az életéért – jelentette a Welt.

A vasembereknek nem csak a gyilkos távval (3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42 km futás), de a 40 fok körüli hőmérséklettel is meg kellett küzdeniük.

A 2600 résztvevő közül 350-et kellett ellátniuk a mentőknek, 23-an kerültek kórházba, közülük 8-an az intenzív osztályra.

Az áldozat az egészségügyi szolgálat Bildnek nyilatkozó professzora szerint rosszul védekezett a rekkenő hőség ellen: Túl sok csapvizet ivott, viszont túl kevés ásványi anyagot és sót vett magához. A résztvevőknek is megvan a maguk felelőssége.

A szervezők írásban figyelmeztették a versenyzőket a szükséges óvintézkedésekre. Ráadásul mindenütt, ahol csapvizet kínáltak nekik, sótabletta és ásványi anyagokat tartalmazó folyadékok is voltak.

Az elhunyt hárompróbázó szervezetében különösen a nátriumérték volt alacsony, ami agyi ödémához vezetett.

Forrás: ripost.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 582

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.