Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

Tűz ütött ki az Azomaros kombinátban

Központ június 25, 2017 Hír & hírháttér

Tűz ütött ki vasárnap az Azomureş vegyipari kombinátban egy hidrogénszállító vezeték szigetelésénél az Ammónia III részlegen. A hatóságokat azonnal riasztották, azonban a kombinát tűzoltócsapata és a katasztrófavédelmisek hatékony közbelépése miatt nem kellett kiüríteni a környéket.

“Egy hidrogénszállító vezeték repedt meg valahol, a szigetelése kigyulladt, a tűz körülbelül 20 méteres magasságban ütött ki, elzárták a vezetéket és a tüzet kioltották. A katasztrófavédelmi csoport és a kombinát alkalmazottai vettek részt az oltásban, csökkentették a vezetékben a nyomást, jelen pillanatban nincsen probléma. Előzőleg megtiltottuk a Promenada Mall kinyitását és a környéken található benzinkutak is zárva maradtak. Az E60-as európai út forgalmát is le akartuk állítani, de már nem szükséges, megoldódott a probléma. Most azt vizsgáljuk az Azomureş munkatársaival, hogy mi okozta a tüzet. Nem ürítettük ki a környéket, mert nem volt rá szükség, elmúlt a veszély. A Mall és a benzinkutak is működnek” – nyilatkozta Dorin Oltean a Horea katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője.

Oltean szerint körülbelül négy méteres hosszúságban égett a vezeték szigetelőrétege, a tűzoltók poroltós autókkal érkeztek a helyszínre. AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 1762

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.