Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Tűz ütött ki tegnap a Maros-parton

Központ március 23, 2015 Hír & hírháttér

Marosvásárhely és Marosszentgyörgy határában a Maros-parton 10 ár terület égett le.

marostuz

A tegnapi tűzesetet nagy valószínűséggel gondatlanság okozta, viszont egyelőre nem került kézre a tettes. A helyszínre két tűzoltóautóval vonultak ki a lánglovagok, akiknek sikerült megfékezniük a tüzet. Andrei Claudiu Florin, a Maros Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársa a rádiónak azt mondta, hogy a tarlótüzek gyújtása engedélyhez van kötve, amit csak bizonyos feltételek mellett engedélyeznek. Szabálysértés esetében 1000 és 2500 lej közötti bírság is kiróható magánszemélyekre, míg a jogi személyek esetében a szankció mértéke nő.

„Rengeteg élőlény él a gyepekben, például olyan rovarok, amelyek vagy felnőttként vagy bebábozódva ott vészelik át a telet, ugye ezek nem tudnak elmenekülni. El tudjuk képzelni, hogy egy nagyobb emlős, egy nyúl, egy őz, elszalad a tűz elől, de egy ott bebábozottan telelő rovar ezt nem tudja megtenni. Hasonlóan elégnek a kétéltűek, hüllők, békák, teknősök, kígyók, amelyeknek nincs idejük elmenekülni a tűz elől” – mondta a rádiónak Márk-Nagy János biológus.

A hétvégén több tűzeset is volt Maros megyében. Szászrégen közelében fél hektáros terület égett le, és emellett két kisebb terület is, Szőkefalván 2 hektár terület, Segesvár közelében 10 ár, Balla községben pedig 20 tonna széna égett el.

Forrás: erdelyfm, fotó: erdelyfm

Share Button
Ennyien olvasták: 536

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.