Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Új körforgalmakat és ipari parkokat létesítenének Maros megyében

Központ október 5, 2012 Hír & hírháttér

korfÚj körforgalmakat és ipari parkokat létesítenének Maros megyében

Két új körforgalom létesítését kezdeményezné a Maros Megyei Tanács. A beruházásokat a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium listájához csatlakoztatnák – nyilatkozta Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke.

 

A körforgalmak egyikét Nyárádtő városba építenék meg, a 151-es megyei út, a 151B megyei út és a 15-ös országút kereszteződésénél. Ezáltal az Ákosfalva, Cserged és Kolozsvár irányába/irányából haladó közlekedésen könnyítenének a hatóságiak, továbbá a Transilvania Repülőteret is akadálymentesen lehet majd megközelíteni, a másik közúti létesítmény által.


Dobre azt vallotta, az Országos Útügyi Vállalat már közzétette azokat a feltételeket, amelyek értelmében a repülőtér bejárata elé kerülhet az egyik körforgalom. Hozzátette, reméli, hogy rövid időn belül sor is kerül a kivitelezésre.

A megyei tanácselnök ugyanakkor három ipari parkot is létrehozna még a megyében, kettőt Nyárádtő közelében, egyet pedig Szászrégenben. Dobre szerint, már benyújtották a szükséges dokumentációt a Gazdasági Minisztériumhoz. A létesítmények helyéül egy 54 hektáros szabad terület szolgál Nyárádtőn, míg egy 30 hektárnyi terület Szászrégenben.

marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 171

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.