Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Új körforgalmakat és ipari parkokat létesítenének Maros megyében

Központ október 5, 2012 Hír & hírháttér

korfÚj körforgalmakat és ipari parkokat létesítenének Maros megyében

Két új körforgalom létesítését kezdeményezné a Maros Megyei Tanács. A beruházásokat a Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium listájához csatlakoztatnák – nyilatkozta Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke.

 

A körforgalmak egyikét Nyárádtő városba építenék meg, a 151-es megyei út, a 151B megyei út és a 15-ös országút kereszteződésénél. Ezáltal az Ákosfalva, Cserged és Kolozsvár irányába/irányából haladó közlekedésen könnyítenének a hatóságiak, továbbá a Transilvania Repülőteret is akadálymentesen lehet majd megközelíteni, a másik közúti létesítmény által.


Dobre azt vallotta, az Országos Útügyi Vállalat már közzétette azokat a feltételeket, amelyek értelmében a repülőtér bejárata elé kerülhet az egyik körforgalom. Hozzátette, reméli, hogy rövid időn belül sor is kerül a kivitelezésre.

A megyei tanácselnök ugyanakkor három ipari parkot is létrehozna még a megyében, kettőt Nyárádtő közelében, egyet pedig Szászrégenben. Dobre szerint, már benyújtották a szükséges dokumentációt a Gazdasági Minisztériumhoz. A létesítmények helyéül egy 54 hektáros szabad terület szolgál Nyárádtőn, míg egy 30 hektárnyi terület Szászrégenben.

marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.