Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Új vezetősége van a romániai magyar középiskolásoknak

Központ december 15, 2014 Hír & hírháttér

December 12-14. között tartotta meg XXI. Kongresszusát a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) Déván. A gyűlésen, amin 12 megyéből 70 küldött vett részt, megválasztották a szervezet új vezetőségét.

makosz

A megnyitón Kocsis Attila, a Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója,Széll Lőrincz, a Hunyad megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság elnöke beszélt. A szombati napon Winkler Gyula EP-képviselő, valamint Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnökhelyettese is meglátogatta az ülésező középiskolásokat.

A kongresszus a tagszervezetek és az elnökség beszámolójával kezdődött. Ezt az alapszabályzat módosítása követte, majd megválasztották az új tisztviselőket.

Az új elnökség összetétele a következő:

Elnök: Buryán Tünde (Medgyes)
Ügyvezető elnök: Varga Zsuzsa (Nagyvárad)
Kommunikációs referens: Gáspárik Márton Pál (Marosvásárhely)
Elnökségi tagok: Balázs- Penksza Katalin (Csíkszereda), Demeter Kamilla (Csíkszereda), Antalka Csiszár Gergő Hunor (Marosvásárhely), Csongvay Péter (Marosvásárhely) és Jeszenszky Attila (Marosvásárhely)

Az eseményen a tagszervezetek működési hiányosságra hívták fel a vezetőség figyelmét, az új elnökség pedig dinamikusabb közéleti jelenlétet ígér a tagságnak.

A Kongresszus társszervezője a Hauer Erich Diáktanács (HEDT) volt, támogatta a Communitas Alapítvány, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ).

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 325

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.