Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Újabb elefánt érkezhet idén az állatkertbe

Központ február 6, 2013 Hír & hírháttér

Újabb elefánt érkezhet idén az állatkertbe

Amerikai szekértő látogatta meg a marosvásárhelyi állatkert elefántját, Tánját. Alan Roocroft csaknem 30 évig tanulmányozta az elefántokat, Marosvásárhelyre azért hívták, hogy hasznos tanácsokat adjon a gondozóknak. A szakértő többek között azt javasolta, hozzanak Tánjának játszótársat.

 

Tánja tavaly ősszel érkezett a Marosvásárhelyi Állatkertbe. Az elefánt elég nehezen illeszkedett be az új környezetbe. Az állatkert alkalmazottai szakértőt hívtak, hogy az állat optimális ellátását biztosítani tudják.

Alan Roocroft változtatásokat is hozott az állat ellátásában.

“Rendes habitus kialakítását akarjuk létrehozni Tánjának. Olyan környezetet biztosítunk számára, amelyben normálisan viselkedhet. Homokozót alakítottunk ki, faágakat hoztunk neki, és egy alvórekeszt is kialakítottunk, ahol kényelmesen elfér” – nyilatkozta Alan Roocroft, írja a provincianews.ro.

Tánja számos vizsgálaton van túl, a zoológus szerint nincsenek egészségügyi problémái. A szakértő tanácsára az elefánt etetését is másképpen oldják meg. Ezután Tánjának az ágak közé rejtik az eledelt, amelyet neki kell majd felkutatnia.

Hogy az elefánt ne érezze magát egyedül az állatkert munkatársai egy új elefánt beszerzését tervezik idén.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 359

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.