Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Újra a parlamenti szakbizottság előtt Borbély László mentelmi ügye

Központ május 11, 2012 Hír & hírháttér

borbelyÚjra a parlamenti szakbizottság előtt Borbély László mentelmi ügye

A képviselőház kedden visszaküldte a jogi szak­bizottsághoz azt a kérést, amely Borbély Lászlónak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti képviselője mentelmi jogának megvonására irányul. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség csak akkor indithat Borbély ellen bűnvádi eljárást, ha a képviselőház megvonja a volt zöld szaktárcavezető mentelmi jogát.

Florin Iordache, a jogi bizottság alelnöke szerint azért kérték a dosszié visszaküldését a szakbizottsághoz, hogy annak valamennyi tagja átnézhesse majd azt. Április 10-én ugyanis amikor a bizottság a mentelmi jog megvonásának támogatásáról határozott, az akkor még ellenzékben lévő Szociálliberális Szövetség (USL) előljárói parlamenti sztrájkban voltak, és nem vettek részt a törvényhozásban és a szakbizottság ülésén sem.

Borbély László környezetvédelmi miniszter volt április 5-ig, amikor az ügyészség által benyújtott kérés nyomán lemondott tisztségéből. A volt minisztert befolyással való üzérkedéssel és vagyonnyilatkozata meghamisításával gyanúsítja a DNA. A politikus ártatlannak vallja magát.

Share Button
Ennyien olvasták: 511

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.