Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Újra kigyulladt a Bucsecs-hegység

Központ augusztus 6, 2012 Hír & hírháttér

Újra kigyulladt a Bucsecs-hegység

Újjáéledt szombaton a Bucsecs-hegység természetvédelmi területén július 15-én kiütött, majd eloltott tűz. A füst a Prahova völgyében fekvő üdülőkből is látszik. Mihai Drăgan, a Prahova megyei katasztrófavédelem igazgatója szerint a tűz a felszín alatt terjedt tovább, és két helyen gyulladt újra.

 

Szombaton és vasárnap a helyszínre négy tűzoltó és négy erdész érkezett, akik eloltották a két tűzfészket, de azok ismét kigyulladtak, így kénytelenek voltak visszavonulni onnan. Vasárnap már nem látszott a tűz, de a szakemberek szerint lehetnek elfojtott tűzfészkek.


Július 15-én egy villámcsapás miatt ütött ki tűz 1700 méter magasságban, a román királyi család birtokába tartozó területen, amely a Romsilva ügykezelésébe tartozik.

A lángok átterjedtek a Prahova Erdészeti Hivatal azugai kirendeltségéhez tartozó területre, a Claia Mare és a Bușteni felvonó közötti részre. Előzőleg egy 200 négyzetméteres terület égett, majd kiterjedt a tűz az avarrétegre és a fák koronáira is. Akkor 1500 négyzetmétert borítottak be a lángok egy megközelíthetetlen, 80 százalékos lejtőn.

Július 23-tól kezdődően a belügyminisztérium helikoptere három napon át segítette az oltást több tonna vizes zsákkal hűtve az érintett területet. Időközben a tűzoltók, erdészek, hegyimentők, hegyi csendőrök és önkéntesek védelmi sávot alakítottak ki a tűz körül.

Az elmúlt héten a tűz a felszín alatt terjedt tovább, szombatig azonban nem voltak ennek látható nyomai.

forrás: manna.ro/mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 504

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.