orvos
Hír & hírháttér

Újszülötteket ölt az orvos

Újszülötteket ölt az orvos

Újszülöttek meggyilkolásával vádolnak egy abortusz-párti orvost, aki beosztottjaival együtt elvágta a világra jött babák gerincét, hogy ne maradjanak életben.

 

Az elmúlt 30 évben az elesett nők utolsó mentsváraként emlegették Amerikában a philadelphiai Women’s Medical Society intézetet, ahol az egészségbiztosítással nem rendelkező nők orvosi ellátást, gyógyszereket kaptak, és ha kérték, abortuszt is végeztek nekik.

Az elmúlt hetekben döbbenetes információk szivárogtak ki az intézményről. Mint kiderült, rengeteg élve született babát öltek meg a klinika falai között, orvosi utasításra. Annak a magzatnak, amely a beadott méreginjekciók ellenére életben maradt, és a koraszülést követően megmozdította a karját, vagy levegőt vett és sírni kezdett, annak sebészi ollóval vágták el a gerincét vagy a nyakát. A maradványaikat pedig cipősdobozban, illetve macskaeledeles dobozokban dobták ki a szemétbe – írja a Daily Mail.

Az intézmény egyik orvosa a vád szerint legalább négy baba és egy kismama haláláért felel. Kermit Gosnell (78) vezető szülész volt a kórházban, és minden lehetséges fórumon a késői abortuszt népszerűsítette. A tárgyalás során „halálgyárnak” elnevezett intézményben mindenkit „megszabadított” nem kívánt magzatától, akkor is, ha élve született, és teljesen egészséges baba volt. Egy kismamát is halálba küldött azzal, hogy túladagolta neki az altatót, hogy napokig kába legyen, és ne emlékezzen semmire – az asszonynak leállt a szíve a sok gyógyszertől, de nem élesztették újra, mert el volt törve a defibrillátor. Az egész intézmény koszos volt, és fertőtlenítés nélkül végezték a műtéteket, egyiket a másik után – írta a lap.

Miután fény derült a gyilkosságokra, Gosnell-t bíróság elé állították. Ha bűnösnek találják, halálbüntetést is kaphat – de nemcsak őt vádolják emberöléssel. A klinika dolgozói között volt, aki bevallotta hogy legalább 10 babának vágta el a gerincét, felettese utasítására. Adrienne Moton (35) orvosasszisztensként dolgozott az intézményben, és azt mondta, meg akarta tartani az állását, ezért nem ellenkezett. Egy másik alkalmazott, Steven Massof még csak medikus volt, és azt állítja, egymaga 100 baba gerincét vágta át, akik élve születtek. Ítélet még nem született.

Forrás: Blikk-információ

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.