Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Üzent az Iszlám Állam: ma Brüsszel, holnap Magyarország

Központ március 30, 2016 Hír & hírháttér

Magyarországot is név szerint említette az Iszlám Állam a jövőbeli európai célpontjai között. A terrorszervezet már korábban fenyegetőzött azzal, hogy egyik európai főváros sincs biztonságban, de az újabb erőszakhullámban Portugália és Magyarország is kiemelt szerepet kapott.

Belgian soldiers stand guard outside the Radisson Blu hotel in central Brussels, November 21, 2015, after security was tightened in Belgium following the fatal attacks in Paris. Belgium raised the alert status for its capital Brussels to the highest level on Saturday, shutting the metro and warning the public to avoid crowds because of a "serious and imminent" threat of an attack.  REUTERS/Youssef Boudlal

Belgian soldiers stand guard outside the Radisson Blu hotel in central Brussels, November 21, 2015, after security was tightened in Belgium following the fatal attacks in Paris. Belgium raised the alert status for its capital Brussels to the highest level on Saturday, shutting the metro and warning the public to avoid crowds because of a “serious and imminent” threat of an attack. REUTERS/Youssef Boudlal

A brüsszeli terrortámadások csak a kezdetét jelentik az Iszlám Állam európai hadjáratának – írja a Washington Times az al-Wafa dzsihadista médiaszervezete által kiadott írások alapján, amelyben a terroristák az Egyesült Államok mellett más európai országokat is komolyan megfenyegettek.

Az al-Wafa cikke Magyarországra is kitér: részletezik, hogy egész Európa fenyegetés alatt áll, és nincsenek kivételek. „Ma Brüsszelre és repterére sújtottunk le, holnap akár Portugália vagy Magyarország is sorra kerülhet” – írják a címben.

A cikk szalagcíme az Egyesült Államokra koncentrál „Amerika, te leszel a következő” címmel. Az írásban emlékeztetik az amerikaiakat, hogy a muszlimok nem felejtenek, nem alázkodnak meg, és egy alkalmat sem szalasztanak el, ha bosszút állhatnak.

„Nem felejtettük el a szüzeink és asszonyaink sikoltásait, mikor megszálltátok Irakot. Allah segítségével bosszút állunk rajtatok, leromboljuk a becsületeteket és a mítoszaitokat, asszonyaitokat pedig elraboljuk és a rabszolgapiacon adjuk el őket a legtisztátlanabb vevőnek” – esküdöznek.

Arra is figyelmeztetnek, hogy sehova sem lehet előlük menekülni, Allah nevében bárhol támadhatnak, szórakozóhelyeken, stadionokban, iskolákban, földön, vízen, bárhol lecsaphatnak.

Forrás: hirado.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 759

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.