Smaranda
Hír & hírháttér

Választások 2012: Smaranda Enache a FIDESZ-től vár támogatást?

Választások 2012: Smaranda Enache a FIDESZ-től vár támogatást?

Marosvásárhelyen az egységes magyar polgármester-jelölt nevesítése egyelőre nagy kihívás mindhárom politikai alakulat számára. Az MPP kitartóan előválasztást követel, Smaranda Enache viszont Budapestről reméli a támogatás. Legalábbis a híresztelések, a hivatalos választási kampány megkezdése előtt 70 nappal ezt támasztják alá.

 

Benedek István, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy még három hónap van a helyhatósági választásokig, és még semmi nincs kőbe vésve, ugyanakkor hisz abban, hogy egyezségre jutnak majd mindhárom párttal az egységes jelöltet illetően.

Forrásaink révén, akik ragaszkodnak névtelenségük megőrzéséhez, tudomásunkra jutott, hogy kedden este egy zártkörű beszélgetés zajlott az Magyar Polgári Párt és az RMDSZ elöljárói között, amelyben a polgáriak stratégiaváltását tárgyalták volna. Eszerint dr. Benedek Imrét, a Polgári Koalíció jelöltjét, de Vass Leventét, az RMDSZ kiszemeltjét is félreállítanák a polgármesteri székért folyó harcból, helyettük pedig egységesen Smaranda Enachét, a Pro Európa Liga társelnökét támogatnák. Úgy tűnik, mindez felsőbb parancsra, Budapesten, a FIDESZ-körökben dőlt el, ahol az emberjogi harcos tartózkodott aznap.

Smaranda Enache a FIDESZ-től remél támogatást?

A 24 Ore Muresene napilap szerkesztői megkeresték Enachét, aki igazolta, hogy Budapesten tartózkodott, azt viszont tagadta, hogy marosvásárhelyi polgármester-jelöltség ügye lett volna a látogatása célja. „Budapestre az 1990-es márciusi események apropóján kaptam meghívást, ahova Tőkés László is hivatalos volt, ő azonban nem jelent meg. Ugyanakkor kijelentem, hogy nem politikai témák képezték a beszélgetés tárgyát” – mondta el Smaranda Enache, aki állítja, hogy mindemellett szeretné minél több politikai alakulat és szervezet támogatását magáénak tudni.

Az MPP előválasztást szeretne

László György, az MPP Maros megyei elnöke elmondta, hogy ténylegesen zajlott egy megbeszélés köztük és a Szövetségiek között, de kijelentette, hogy semmiféle megegyezés nem született sem a közös polgármester-jelölt, sem az előválasztás, sem a tanácsosi listákat illetően. „Csütörtöktől minden nap 2 órás tüntetést szervezünk az RMDSZ székháza előtt, ahol Benedek professzor és dr. Vass közti előválasztás megszervezését követeljük” – állítja László, aki fontosnak tartotta megemlíteni, hogy Romániában nem a FIDESZ van kormányon, illetve az MPP csakis a nép akaratának akar eleget tenni.

forrás: 24 Ore Muresene

 

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.