Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Változik a roncsautó-program

Központ október 23, 2012 Hír & hírháttér

Változik a roncsautó-program

A jövőben nem adhatják el a roncsautó-program keretében kiutalt értékjegyeket a gépjármű tulajdonosok – ezt Victor Ponta miniszterelnök jelentette be, aki szerint meg kell szüntetni a programmal való kereskedést.

 

Változhat a romániai roncsautó-program. Victor Ponta miniszterelnök szerint ugyanis, a kormány tervei alapján az értékjegyet csupán a leadott gépjármű tulajdonosa használhatja majd fel. A kormány által támogatott gépkocsipark-felújítási program kezdetben a 12, majd a 10 évnél régebbi járművek leadását támogatta oly módon, hogy a tulajdonos egy utalványt kapott, amelyet új autó vásárlása esetén beválthatott, így olcsóbban vásárolhatta azt meg.

Az utalványokat eddig akár el is adhatták, új autó vásárlása esetében pedig akár hármat is felhasználhattak új gépkocsi vásárlására. A kormány tervei szerint erre a jövőben csak akkor nyílik majd lehetőség, ha a saját tulajdonában lévő autót/autókat adták le a roncstelepen.

Victor Ponta továbbá bejelentette, hogy a gépkocsik regisztrációs illetéke helyett új adót vezetnek be, amely az autó környezet-szennyezettségi fokától függ majd.

szatmar.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 370

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.