Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Vannak román kapcsolatai a terroristavezérnek

Központ október 8, 2012 Hír & hírháttér

bakriVannak román kapcsolatai a terroristavezérnek

Omar Bakri iszlámvezető Romániába látogatott volna, mert vannak román kapcsolatai, nem mentesül az ország a terroristafenyegetéstől – jelentette ki vasárnap a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatója, George Maior.

 

„Az afganisztáni jelenlét és a rakétapajzs miatt rajta vagyunk a terrorszervezetek térképén, mint a lehetséges célpontok egyike. Figyelemmel kísérjük az eseményeket” – fogalmazott Maior, aki hozzátette, hogy Omar Bakri korábban a SRI figyelmének középpontjába került, amikor Romániába szeretett volna látogatni itteni kapcsolatai miatt.

Maior szerint a terroristák fenyegetését tekintve Románia pont olyan állam, mint más európai országok. A SRI igazgatója példaként az elmúlt évek bulgáriai, franciaországi és norvégiai eseményeket említette.

„Igyekszünk beazonosítani a sebezhetőségeinket, pontosan a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT ) legutóbbi ülésén tanácskoztunk erről a problémáról Victor Ponta miniszterelnök társaságában. A kormány is biztosított arról, hogy mindent megtesz a sebezhetőségeink feltérképezése érdekében” – jelentette ki Maior.

Omar Bakri iszlamista vezető csütörtökön azt nyilatkozta a bolgár 24 óranapilapnak, hogy Bulgária és Románia, de más államok is terrortámadások célpontjai lehetnek.

manna.ro/mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.