Központ
2019. január 20. vasárnap, Fábián, Sebestyén

Vásárhelyi családorvos Az év praxisa a Kárpát-medencében díjátadón

Központ április 27, 2015 Hír & hírháttér

Harmadik helyezést kapott Száva Katalin, marosvásárhelyi háziorvos „Az év praxisa a Kárpát-medencében” elnevezésű díjátadón.

orvos

Idén 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre.

A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett. A magyarországi első helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, őt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke adták át a díjakat a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó előtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá.

A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos – tette hozzá.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 320

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.