Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Végső felszólítás a kórházak korszerűsítésére

Központ december 13, 2011 Hír & hírháttér

Végső felszólítás a kórházak korszerűsítésére

December 15-ig a hazai kórházaknak teljesíteniük kell a minőségi kritériumokra vonatkozó előírásokat. Az Egészségügyi Minisztérium által megállapított kategóriák szerint az idei év első felében osztályozták a kórházakat.

 

A besorolást az ellátás minősége, jellege, a felszereltség, a kórházban dolgozók szakképzettsége, és a páciensek számára biztosított ellátás szerint határozták meg.
Cseke Attila egykori RMDSZ-es egészségügyi miniszter a kategorizálási időszakban azt nyilatkozta, hogy jelen pillanatban egyetlen olyan hazai kórház sincs, amely fejlesztés nélkül megkaphatná az I-es, azaz a legmagasabb besorolást.
Az Egészségügyi Minisztérium december 15-ig adott haladékot több kórháznak, hogy elvégezzék a besorolásuknak megfelelő korszerűsítéseket.
I-es kategórát kaphat 2012-től a bukaresti Floreasca és az Egyetemi kórház, a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a iasi, a konstancai valamint a temesvári sürgősségi kórház.
A romániai 352 kórház közül 123 IV-es besorolást kapott, 92 V-öst, 35 kórháznak járt a III-as kategória, és csupán 14 kapta meg a II-es besorolást.

forrás: mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 458

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.