Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Jégsörét
Kedd
Jégsörét
Jégsörét
Holnap
Jégsörét
Jórészt felhős
Csütörtök
Jórészt felhős

Vett magának egy 14 éves fiút Romániából egy magyarországi házaspár

Központ szeptember 12, 2013 Hír & hírháttér

Vett magának egy 14 éves fiút Romániából egy magyarországi házaspár

Százezer forintért vásárolt magának egy 14 éves fiút Romániából egy váli házaspár. A munkára megvett gyermek milliókat lopott el nevelőszüleitől. A rendőrség emberkereskedelem miatt nyomoz.

 

Lopás miatt tett feljelentést egy váli férfi a Bicskei Rendőrkapitányságon szeptember 9-én. A nyomozók egy súlyos bűncselekményre is fényt derítettek: emberkereskedelemmel gyanúsították meg a feljelentőt és a feleségét.

Kiderült, hogy a házaspár februárban, Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyermeket. A gyereket hivatalos iratokkal gyámságba vette a házaspár és úgy hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A megállapodás szerint az anya ezért kapta a pénzt, azonban a “vásárlók” arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele és arról sem, hogy volt egy titkos megbízatása is. Az édesanyja úgy bocsátotta útjára fiát, hogy a lehető legtöbb pénzt lopjon a munkaadóitól. A fiú tette is a dolgát, s a bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt.

A váli férfi a lopássorozat miatt fordult a rendőrséghez. A rendőrök az eset feltárása után a férfit és feleségét őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezték a romániai társszervekkel a kapcsolatfelvételt az anya felelősségre vonásával kapcsolatban.

Forrás: HVG.hu

 

Share Button
Ennyien olvasták: 187

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.