Központ
2020. július 10. péntek, Amália

Victor Ponta sógora ellen vizsgálódik a DNA

Központ február 17, 2015 Hír & hírháttér

Victor Ponta miniszterelnökhöz közel álló személyek, beleértve a sógorát is, kerültek a korrupcióellenes ügyészség látókörébe egy korrupciógyanús, európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos ügyben – adták hírül kedden román hírforrások.

hertanu

A vádhatóság kedden reggel több cég székházát vizsgálta át, és bevitték kihallgatásra a miniszterelnök sógorát, Iulian Herțanut, valamint a kormányfőhöz közel álló Sebastain Ghiță üzletembert és képviselőt, akiknél egy európai uniós pénzek felhasználásával kapcsolatos ügyben vizsgálódnak.

A Mediafax hírügynökség szerint a Ponta sógora és más személyek által vezetett cégtársulás 2012 januárjában szerződést írt alá egy szennyvízcsatorna-hálózat uniós pénzekből finanszírozott bővítéséről, de a pénz egy részét nem rendeltetésszerűen használta fel.

A szerződés Comarnic város szennyvízcsatorna-hálózatának fejlesztésére vonatkozott, és az ügyben a Prahova megyei önkormányzat elnökét is kihallgatták, akinek korábban már meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással egy másik korrupciós eset miatt. Ügyészségi forrásokból a hírügynökség úgy tudja, hogy a keletkezett kár értéke 7,8 millió lej.

Victor Ponta szűkszavúan reagált a sógorát érintő ügyre, csak annyit írt róla egy közösségi oldalra, hogy nem ismeri a hátterét, de hiba lenne, ha kommentárt fűzne hozzá, mert a törvény előtt mindenkinek egyenlőnek kell lennie.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 385

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.