Központ
2020. február 24. hétfő, Szökőnap

Világszerte visszavonták a Fervexet

Központ június 5, 2013 Hír & hírháttér

Világszerte visszavonták a Fervexet

Az Európában az egyik leggyakrabban használt megfázás elleni gyógyszert, a Fervexet világszerte visszavonták a patikákból, Romániában sem lehet majd kapni. A döntést az elmúlt héten a gyártó azt követően hozta meg, hogy rutinvizsgálat során veszélyes baktériumot találtak a gyógyszerben.

 

A felnőtteknek és gyermekeknek készült Fervexet elővigyázatosságból vonták a forgalomból – tette közzé a Bristol-Myers Squibb vállalat, a gyógyszer gyártója. Megállapították ugyanis, hogy az eper ízű “Fervex Adult Raspberry” nevű termék mikrobiológiailag nem megfelelő. Ez a típus nem volt ugyan forgalomban Romániában, de a gyártó a többi, hasonló típus visszavonása mellett döntött. 

A gyártó közlése szerint a Fervex Raspbery-hez felhasznált cukor volt a forrása a mikrobiológiai szennyeződésnek, és ezért minden olyan terméket visszavonnak, amelyhez ugyancsak ilyen cukort használtak. A vizsgálatok szerint négy termelési egységnyi Fervexben Enterococcus faecalisbaktériumot találtak, amely emésztőszervi fertőzéseket okozhat. A gyógyszertárakat már a múlt héten értesítették a rendelkezésről.

Forrás: mediafax, zf, transindex.ro

 

Share Button
Ennyien olvasták: 301

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.