Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Visszavonja az egészségügyi kerettörvényt az államfő

Központ január 13, 2012 Hír & hírháttér

Visszavonja az egészségügyi kerettörvényt az államfő

Emil Boc miniszterelnökkel egyeztetett Traian Băsescu az egészségügyi kerettörvényről: a jogszabályt visszavonják, mert nincs mögötte társadalmi támogatás.„A kórházak nem akarják a változást, a családorvosok sem akarják, a sürgősségi szolgálat sem akarja. A visszaérkező jelzésekből egyértelmű, hogy a társadalom nagy része nem támogatja a reformot” – fogalmazott Traian Băsescu.

 

Az államfő elmondta, hogy hat év alatt megkétszereződtek az egészségügyi kiadások. 2005-ben 10,9, 2011-ben 24,3 milliárd lejt emésztett fel a szakág. Elmondta, az új kerettörvény, amelyet december végén bocsátottak közvitára, a magánbiztosítók bevonásával plusz források bevonását tette volna lehetővé.

“Az egészségügyi rendszert áthatja a korrupció, és az emberek számára nem biztosított az esélyegyenlőség” – emlékeztetett a politikus, aki azt is elismerte: az új rendszerben nem lesz mindenkinek lehetősége kiegészítő biztosítást kötni. “Ennek ellenére az alapcsomagot mindenki számára biztosítják” – magyarázta a korrekciós rendszert az államfő.

Forrás: mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 448

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.