Központ
2017. szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella
Eső valószínű
Csütörtök
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Borús
Szombat
Borús

Visszavonja az egészségügyi kerettörvényt az államfő

Központ január 13, 2012 Hír & hírháttér

Visszavonja az egészségügyi kerettörvényt az államfő

Emil Boc miniszterelnökkel egyeztetett Traian Băsescu az egészségügyi kerettörvényről: a jogszabályt visszavonják, mert nincs mögötte társadalmi támogatás.„A kórházak nem akarják a változást, a családorvosok sem akarják, a sürgősségi szolgálat sem akarja. A visszaérkező jelzésekből egyértelmű, hogy a társadalom nagy része nem támogatja a reformot” – fogalmazott Traian Băsescu.

 

Az államfő elmondta, hogy hat év alatt megkétszereződtek az egészségügyi kiadások. 2005-ben 10,9, 2011-ben 24,3 milliárd lejt emésztett fel a szakág. Elmondta, az új kerettörvény, amelyet december végén bocsátottak közvitára, a magánbiztosítók bevonásával plusz források bevonását tette volna lehetővé.

“Az egészségügyi rendszert áthatja a korrupció, és az emberek számára nem biztosított az esélyegyenlőség” – emlékeztetett a politikus, aki azt is elismerte: az új rendszerben nem lesz mindenkinek lehetősége kiegészítő biztosítást kötni. “Ennek ellenére az alapcsomagot mindenki számára biztosítják” – magyarázta a korrekciós rendszert az államfő.

Forrás: mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 162

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.