Központ
2020. július 15. szerda, Henrik, Roland

Kitiltaná az uszodákból a bevándorló felnőtt férfiakat egy belga polgármester

Központ január 25, 2016 Aktualis, Hírek, Külföld

Kitiltaná a bevándorló férfiakat a belgiumi Koksijde uszodájából a polgármester a női fürdőzők panaszai miatt. Az intézkedést a belga migrációs miniszter meggondolatlannak nevezte – írta a belga sajtó a nemzeti hírügynökségre hivatkozva hétfőn.

A tengerparti város polgármestere szerint a női vendégek arra panaszkodtak, hogy a bevándorlók bámulják őket és fényképeket készítenek róluk az uszoda területén.
“Korábban sohasem fordult elő ilyen eset, az utóbbi időben viszont egyre gyakoribbá váltak a panaszok” – mondta Marc Vanden Bussche.Hozzátette, hogy akkor döntött az intézkedésről, miután rendőrt kellett hívni, mert egy iraki férfi inzultált egy csúszdázó 11 éves kislányt. A flamand liberális pártban (VLD) politizáló polgármester tervei szerint a hétfői városi tanácsülésen egy hónapig tartó tilalomra tesz javaslatot. Az intézkedéstől azt várja, hogy csillapodnak a nemrégiben háromszáz menekültet befogadó városban tapasztalható indulatok. A polgármester hozzátette, hogy az intézkedés nem vonatkozik a gyerekekre és az őket kísérő édesanyákra.
Elmondása szerint a jövőben tanfolyamokon kívánják oktatni a menedékkérőket az európai életstílusra, de akár az uszodai helyes viselkedésmódra is.
Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár szerint nem helyes a tervezett intézkedés. Úgy vélte, hogy nem szabad egész csoportokat büntetni egyes elkövetők bűneiért. A menedékkérők nyitott központokban laknak, joguk van a szabad mozgáshoz és ahhoz is, hogy uszodába menjenek. “De el a kezekkel!” – fogalmazott a bejelentés hírére reagálva az államtitkár Twitter-üzenetében.
Hasonló intézkedést hozott a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Bornheim városvezetése is január közepén: ott azért nem léphettek be a felnőtt férfi menedékkérők az uszoda területére, mert molesztálásokra panaszkodnak a női vendégek és a személyzet tagjai. Beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerültek ki. Az ottani önkormányzat hangsúlyozta, hogy megszüntetik a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában. A városvezetés néhány nap múlva vissza is vonta a tiltó határozatot.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 689

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.