Központ
2018. október 23. kedd, Gyöngyi

Blues-fesztivál Marosvásárhelyen

Központ október 10, 2017 Kultúra

Minőségi blues-zenével melegít a télre Marosvásárhely – november 2-a és 4-e között immáron a harmadik alkalommal kerül sor a Freedom Blues-fesztiválra, amelynek ezúttal is a Jazz&Blues Klub ad otthont.

A három nap alatt minőségi szórakozásban lehet részük a műfaj kedvelőinek. Ismert és kevésbé ismert fellépők koncertjei is szerepelnek a kínálatban, a fesztivál ugyanis azzal a nem titkolt céllal jött létre, hogy a nagynevű előadók és formációk mellett lehetőséget biztosítson a megmutatkozásra a műfaj fiatal vagy kevésbé ismert művelőinek is.

Idén először nem két-, hanem háromnapos lesz a rendezvény. A nulladik napon (november 2., csütörtök) a marosvásárhelyi Rocksuli diákjai lépnek színpadra, azaz gyerekek zenélnek majd többnyire gyermekekből (de felnőttekből is) álló közönségnek.
November 3-án, pénteken a bukaresti Out of the Blue nyitja meg a koncertek sorozatát a Sörházban, egy Tom Waits-tribute koncerttel.

Ugyanazon a napon a Jazz&Blues Klub Bunker termében a romániai Dusty Ride Band lép fel, ezt követően pedig a már több mint 25 albumot maga mögött tudó, magyarországi Török Ádám és a Mini együttes szórakoztatja a közönséget. Az est a Lengyelországból érkező, Krzysztof Gluch Oscillate fellépésével zárul.

Másnap, november 4-én, szombaton a kolozsvári Straight from the Bottle koncertjével indul a buli, amit Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte követ a Chicago Harmonica Blues tribute-show-val. Az est és egyben a fesztivál is Mike Godoroja&Blue Spirit fellépésével zárul.
Mindhárom napon igazi Döme-féle partival fejeződik be az este, és különféle meglepetésekből sem lesz hiány.

A fesztivál három napjára 75 lejbe kerülnek a jegyek, a napijegy ára 45 lej, a nulladik napon ingyenes a belépés.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 689

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.