Központ
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Eddig nem látott fotók kerültek elő Diana és Károly herceg esküvőjének napjáról

Központ augusztus 11, 2015 Kultúra

Eddig nem látott fotók kerültek elő Károly walesi herceg és a néhai Diana hercegnő 34 évvel ezelőtti esküvőjének napjáról. A színfalak mögött készült 14 felvételt elárverezik.

diana

A brit trónörökös és fiatal jegyese, Diana Spencer Szent Pál-székesegyházban tartott esküvője a történelem egyik legnézettebb eseménye volt a televízióban, és nem sokan számítottak arra, hogy eddig ismeretlen képkockák kerülnek elő a jeles napról. A most napvilágot látott fotók a ceremónia után készültek a Buckingham-palotában, és a szokottnál sokkal kevésbé mereven ábrázolják a királyi család tagjait.

A képeket Lord Lichfield, az udvar 2005-ben elhunyt hivatalos fotósa, az uralkodó, II. Erzsébet rokona csinálta, egy részüket asszisztense hívta elő. A nagyközönség soha nem láthatta a felvételeket, amelyek Károly és Diana személyes esküvői albumaiba sem kerültek be. Patrick Lichfield ehelyett segítőjének ajándékozta őket emlékül.

A fotókat az RR Auction amerikai aukciósház honlapján bocsátják árverésre 1000 és 2000 dollár közötti áron. A 14 kép közül hat az esküvői fogadáson készült, és Diana látható rajtuk fehér selyemtaft ruhában.

Három kocka a karján az egyik nyoszolyólánnyal ábrázolja a királynő mellett sétáló hercegnőt: Diana vigasztalásul emelte fel az ötéves Clementine Hambrót, mert elesett. Van egy olyan felvétel is, amelyen a palota erkélyén álló ifjú házasok hátulról láthatók, és egy olyan is, amelyen a királynő és férje, Fülöp herceg a televízión nézik a palota előtt összegyűlt tömeget.

Az egyik kép azt bizonyítja, milyen nehéz volt boldogulni a hercegnő menyasszonyi ruhájának rekordhosszú uszályával: a palota személyzete épp egy hivatalos fotóhoz próbálja eligazítani, hogy ne lépjenek rá. A kockákon látható esküvői vendégek között van Erzsébet anyakirálynő, András herceg, Spencer gróf és Lady Fellowes, Diana testvére.

A gyűjtemény hét 25×20 centiméteres fekete-fehér és hét 18×13 centiméteres színes fotóból áll. A képek mellett elárverezik az asszisztensnek a palota tróntermébe szóló belépési engedélyét is.

Lord Lichfield névtelenséget kérő asszisztense elmondta, a fekete-fehéreket ő hívta elő a fényképész Aubrey Walk-i stúdiójának sötétkamrájában, mindössze néhány órával az esküvő után. A többit pedig az a fotólabor, amely a színes képek előhívását végezte a fotós számára.

A licit szeptember 24-én zárul.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 495

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.