Kultúra

Elhunyt a magyar szinkronikon

Haás Vander Péter több mint húsz éve szinkronizált, számtalan sorozat főszereplőjének adta a hangját. Hosszan tartó betegség után hunyt el – írja a Szinhaz.hu.

hvp

Haás Vander Péter 1989-től, a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után a József Attila Színházban játszott, 1990-ig. 1990-1994 között az Arany János Színház, majd 1994-től a Tivoli Színház színésze volt. 1996-tól, a teátrum megszüntetéséig a Budapesti Kamaraszínházban játszott. A színház mellett játszott néhány játékfilmben, így a Sacra Coronában, A Hídemberben és A vizsgában, valamint néhány népszerű tévéfilmben, például a Családi körben, a Kisvárosban vagy a Presszóban.

A legtöbben azonban szinkronszínészként ismerték, ő volt például a Doctor Who-ban A Doktor, a Dexterben Dexter Morgan, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark – Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész magyar hangja. De az ő hangján szólalt meg magyarul Andy García a Lélegzetben, Steven Seagal a Volt egyszer egy igazságban, Alec Baldwin A téglában, Benedict Cumberbatch A hobbitban, vagy Geoffrey Rush a Ház a Kísértet-hegyen című filmben.

Lengyel Noémi így emlékezett meg róla a Színház.hu-n: „Amikor nagyon fáradtan mentünk haza a színházból, és nem tudtam elaludni, bekapcsoltam a hálószobai aprócska tévét, és ismeretterjesztő filmeket kerestem. A kép nem volt már érdekes, csak beszéljen hozzám. Minden második az ő hangján szólt. Ilyenkor másnap megbeszéltük, hogy már megint vele aludtam. És hát szinkronizált párat. Vander, még nagyon sokáig tudok veled aludni! Neked könnyű álmokat!”

Forrás: szinhaz.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.