Központ
2019. október 13. vasárnap, Kálmán, Ede

Filmzeneszerzésben is kipróbálta tehetségét Vízi Imre

Nemes Gyula február 26, 2016 Kultúra

A legjobb idegen film, a legjobb eredeti zene

A 2013. augusztus 1-jén megjelent lapszámunkban interjút közöltünk Vízi Imrével. Akkor a zeneművészt zenésszé válásának körülményeiről, a bukaresti versenyről, az utána következő pörgésről, példaképeiről kérdeztük. Mai lapszámunkban visszatérünk, és a népszerű Vízi további sikereiről számolunk be.

vizi1

Vízi Imre szerint az utóbbi két-három év legnagyobb sikere az életében az, hogy filmzeneszerzésben is kipróbálhatta tehetségét. „A vásárhelyi Ovidiu Vasu producer vette fel velem a kapcsolatot, és felkért, hogy egy igazi Maros megyei film zenéjét írjam meg. Filmzenét szerezni másabb, mint a dalszerzés, mert ugyanabban a témakörben kell maradj zeneileg hosszabb ideig és jó pár dal erejéig. A film címe: Billion Star Hotel. Premierére egy időben került sor múlt szombaton, Marosvásárhelyen és Bukarestben.

Best original music

A film rendezője Alecs Năstoiu, főszereplői: Rudy Moca, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu és Teo Marton. Cselekménye három érdekes figura lelki drámáját mutatja be. A filmet már 33 fesztiválon jelölték különböző díjakra. Hollywoodban a „best foreign film” (legjobb idegen film) díjat nyerte el. A filmzeném Spanyolországban „best original music” (legjobb eredeti zene) titulust kapott” – mondta el lapunknak Vízi Imre.

Tisztítókúra kellene a vásárhelyi kulturális életnek”

A zenész egyetemi évei alatt írt színházi zenét, de filmzenével most próbálkozott először. Elmondása szerint, ha felkérést kapna rá, magyar filmhez is szerezne zenét. A marosvásárhelyi kulturális életet is nyomon követi, sőt igyekszik részt is vállalni benne. „Marosvásárhelyen élünk, talán sosem költözünk el. A helyi kulturális életet természetesen követem. Szerintem jó úton halad, már csak egy jó tisztítókúrára lenne szüksége, hogy teljesen rendben legyen. Nemrég részt vettem egy helyi produkciós iroda megalapításában, amely magyar és román szcénán működik majd egyaránt. Úgy gondolom, hogy ezzel a kezdeményezéssel nagyot tudunk lendíteni a helyi zenei életen” – vélekedik a népszerű zenész.

Megtudtuk még, hogy Vízi Imre a közelmúltban adott ki két új román dalt, de két magyar dalon is dolgozik producerként. „Egy angol nyelvű lemezen is dolgozom, de nincs határidőhöz kötve a lemez megjelenése. Külföldi producerekkel is együttműködöm és a Billion Star Hotel film rendezőjével tervezzük a következő filmet” – tudtuk meg még Vízi Imre jövőbeni terveiről.

Névjegy: Vízi Imre Sepsiszentgyörgyön született 1986-ban, majd szüleivel 1991-ben a Maros megyei Bátosra költözött. Itt végezte az elemi osztályokat, majd Szászrégenben érettségizett. Már a régeni líceumi évek alatt megalapította két társával a Titan zenekart, amellyel mai napig zenélnek. Később színművészeti egyetemet végzett, de nem dolgozott színészként, hanem a zenei pályán maradt. Vízi Imre 2012-ben részt vett Molnár József társaságában a Budapesten megszervezett Csillag születik tehetségkutatón, ahol eljutottak a második élő műsorig. 2012 decemberében Vízi Imre egyedül próbálkozott, de ezúttal a román fővárosban, és a Vocea României (Románia Hangja) verseny második helyezettjeként futott be.

Share Button
Ennyien olvasták: 662

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.