Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Fluid és pirula

Központ január 25, 2013 Kultúra

bdFluid és pirula

A február kínzó betegségekkel köszöntött be. Engem kiszúrt magának a csúz, a köszvény. Szaggatás, szúrás a derekamban, kéz-, láb- és fejfájás gyötör, szélütés kerülget, kintről vérfagyasztóan bevigyorog a madárinfluenza. Anyósomat gyomorgörcs, oldalszúrás, epehányás, rosszullét, székszorulás, savanyú felböfögés, állandó gyomor­égés, majd megint hasmenés kínozza. Feleségemnek a torka fáj, szörnyen köhög, kegyetlenül fojtogatja valami a torkát, mázsás súly nyomja a mellét. 

 

Valami átkozott ragály lehet, ha a hetedik faluban élő cimborám, Liter Minya, az idült kocsmalakó, aki hétéves kora óta jól csúszó borkorcsolyapályát működtet a torkában, szóval ez a megrögzött életművész is arra kér telefonon: rendelnék az Alkony káeftétől egy mérsékelten díszes, hanyag eleganciájú koporsót, mert halálán van.Érzi a végét, nincs maradása ebben a gégeszikkasztó árnyékvilágban.

Másnap ismét csönget. Koporsó törölve, mert álmában jelenést látott. Nobel-díjas tudós tanúsította: minden bajunk egyetlen orvossága a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszer. Interneten rendelhető, direkt Feller V. Jenő gyógyszertárából, Stubica, Vásár-tér 213. szám, Zágráb megye. Liter Minya új kívánsága: ballagnék be egy internet-pincébe, és adjam föl a megrendelést. Mert ő az istennek sem dobja fel a talpát, amíg a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszert ki nem próbálta!

Amint a világhálós barlang lépcsőin ereszkedem alá, úgy érzem magam, mint Gyertyaszentelőkor a medve. Ha kijövetelkor meglátom az árnyékomat, fordulhatok szörfözni tovább, mert hosszú lesz a tél. Ha viszont borús időt találok, zaciba a nagykabátommal. Hisz rövidesen itt a tavasz!

A világhálón pompás történetek várnak a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszerről. Egy kilencvenéves kántor, aki már az utolsó kenetet is felvette, az utolsó pillanatban rendelt sürgönyileg 12 üveg Feller-féle Elsa-fluidot 5 koronáért. Bevenni azonban nem akarta semmiképpen. Hiába rimánkodott a felesége, ő nem, s nem. Végül a szomszédok és a tisztelendő úr határozott fellépésére volt szükség. Lefogták, és aztán naponta 20 cseppet adtak be neki cukron a belső bajok ellen, s egész testét bedörzsölték a Feller-féle Elsa-fluiddal, mire rögtön jobban érezte magát. Nosza, tüstént rendelt újra 48 üveggel a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszerből, 16 koronáért a maga és a gyermekei részére, míg anyósának 6 doboz kitűnő Feller-féle Elsa-fluid pirulát 4 koronáért. Már csekély három hét múlva ő is, gyermekei is tökéletesen kigyógyultak, sőt az még anyós is életben maradt!

Mikor híre ment a Feller-féle Elsa-fluid és a Feller-féle Elsa-pirulák csodálatos hatásának, minden beteg és egészséges ember megrendelte ezeket a kitűnő valódi háziszereket, s mindannyian meggyőződtek róla, hogy a valódi Feller-féle Elsa-fluid Feller V. Jenő gyógyszerésztől Stubica, Vásár-tér 213. szám, Zágráb megye: teljesen és gyorsan gyógyít mindenféle ideg- és izomfájdalmakat, fog- és keresztcsont-fájást, nyilallást, ficamodást, eloszlat gyöngeséget, fáradtságot, gyulladást, légzési zavarokat, fülzúgást, szédülést.

Egy Oscar-díjas filmszínész aggkori gyöngeségében csaknem elvesztette a szemevilágát. Néhány hétig Feller-féle Elsa-fluiddal mosta a szemeit, és megint olyan jól látott, mint fiatal korában. Azonmód elkergette kövérre dagadt, rút feleségét, és tíz szuper celeb fotómodellt rendelt hollywoodi villájába.

A legszegényebb emberek is rendeltek, mert ez a két csodás gyógyszer nagyon olcsó: 12 kis vagy duplaüveg 8 korona 40 fillérbe, 36 kis vagy 30 dupla üveg 20 koronába kerül.

Rövidesen meggyógyult minden beteg, skroflis gyermek, mert a Feller-féle Elsa-fluid behegesztette a sebeket, mirigyeket, daganatokat, kiütéseket, sápkórt, és a szájbetegségeket egytől-egyig meggyógyította.

Mikor végre kijöttem a netbarlangból, rettenetes vihar tombolt. Megértettem belőle, hogy olyan kikelet jön, amilyent még nem pipált az egyesült Európa. Boldogan gratuláltam magamnak. Be jól tettem, hogy megrendeltem a Feller-féle Elsa-fluid csodagyógyszert, 6 dobozzal 4 koronáért magamnak; 12 dobozzal 7 korona 60 fillérért pedig Liter Minya barátomnak. Hiszen a Feller-féle Elsa-fluid és pirula olyan betegségeket is nagyszerűen gyógyít, amelyeket még föl sem fedezett az orvostudomány.

Lelkesen csöngettem Minyára, hogy az örömhírt elújságoljam. Idegen hang közölte: a barátom néhány órával ezelőtt csöndesen exitált. Utolsó szavai ezek voltak: Feller-féle Elsa-fluid és pirula.

Boldogtalanul botorkálok hazafelé. Szomorúan állapítom meg: lám, hiába hogy a harmadik évezredben élünk, a fénysebesség korában is lassúnak bizonyul a segítség. Hitvány Liter Minya eltakarodott, mielőtt megtapasztalhatta volna a Feller-féle Elsa-fluid és pirula csodálatos hatását.

És nicsak, eláll a havazás, elül a szél, és hét ágra süt a nap! Mi lesz a beígért szép a tavasszal?!

Hát már a medvében sem lehet bízni.

Vigasztalhatatlan bánatomban egyszemélyes villámcsődületet tartok a Kábelkorcsoma hat szipogó fehér gipszoroszlánjának a szíves közreműködésével. Bizonyosak vagyunk afelől, hogy egyedüli reményünk a Feller-féle Elsa-fluid és pirula.

Mikor jön már a netfutár?!


Share Button
Ennyien olvasták: 338

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.