Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Guggoló emlék

Központ november 8, 2012 Kultúra

guggGuggoló emlék

Hét vége. A bágyadt napsütésben csillogó ezüstszál az ökörnyál. A Kultúrpalota bejáratánál kisebb csoportosulás. Egy másik csoport a Városháza toronybejáratánál. Friss házasokat fényképeznek. Az egyik ara megemeli szoknyáját, felkapja, hogy látszódjon a…harisnyakötője. De addig sem bírja tartani a lábát, míg a masina elkattan. (Tornából fölmentett komputer-nemzedék.) Az ifjú férj alányúl, így segítve párját.

A meglibbenő szellő sárgult faleveleket seperget az úton. Az utcán: jövő-menő járókelők. Mindennapi program.

Kissé távolabb a megújuló, egykori Párt-, most Park Szállodába költözve a megyei könyvtár néhány részlege, az amerikai könyveké is. American Corners Romania – áll az egyik bejárat fölött.

A szálloda előtt – aszálytól sújtott, ritkított bokrok között – guggoló alak. Csupasz feneke fehérlik, mint…nincsen rá hasonlat.

Pár méterre ásítozik a bezárt, elhagyott közvécé. Telve szeméttel, „külszíni” emberi ürülékkel. Valamikor betonlapokkal fedték be, biztonság fedezetében. Nemrégiben valakik – erős fiúk, hajléktalanok? – feltörték, betörték. A betonlapok bedobálva a lépcsőn. Tele minden ismét szeméttel és az anyagcsere-folyamat végeredményével.

Fertő a városközpontban.

Amott a guggoló alak sötéten fehérlik.

Kultúra ez is.

Share Button
Ennyien olvasták: 162

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.