Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Derült
Kedd
Derült

Hajdu Szabolcs és legújabb filmje Marosvásárhelyen

Központ augusztus 8, 2016 Kultúra

Javában zajlik már a készülődés a november 2-a és 6-a között tartandó 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztiválra. Meg is van az első nagyjátékfilm, amely biztosan szerepelni fog az idei kínálatban, és nem is akármilyen alkotásról van szó: itt lesz a Karlovy Vary-i filmfesztivál nagydíjának nyertese, az Ernelláék Farkaséknál és maga a rendező-főszereplő, Hajdu Szabolcs is.

hajdu

Megvan az első nagyjátékfilm, amely biztosan szerepelni fog a november 2-a és 6-a között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajló 24. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm-fesztivál programjában. És nem is akármilyen alkotás ez: Hajdu Szabolcs magyarországi rendező Ernelláék Farkaséknál című legújabb filmjéről van szó, amely alig egy hónappal ezelőtt elnyerte a fődíjat, a Kristály Glóbuszt a Karlovy Vary-i Filmfesztiválon,  Hajdunak pedig odaítélték a legjobb színésznek járó elismerést is.

Alte24logo

Az Ernelláék Farkaséknál  Hajdu Szabolcs azonos című színdarabja alapján készült, a nagyjátékfilmek költségvetéséhez képest elenyésző összegből, hozzávetőlegesen 3 millió forintból. A főbb szerepekben magát Hajdu Szabolcsot, feleségét, a marosvásárhelyi származású Török-Ilyés Orsolyát és gyermekeiket, Lujzát és Zsigát láthatjuk. Sőt: a forgatás helyszíne is az ő budapesti lakásuk volt, az operatőri feladatokat pedig Hajdu egyetemi tanítványai látták el.

Íme a történet röviden:  Farkas és felesége, Eszter, valamint kisfiuk kénytelenek befogadni otthonukba Eszter nővérének, Ernellának Skóciából egyévnyi sikertelen letelepedési kísérlet után visszatérő családját. A hívatlan vendégekkel való kényszerű együttlét rávilágít a szereplők közt lappangó feszültségekre és ellentétekre…

Magyarországon az ősz folyamán tervezik bemutatni a filmet, novemberben pedig már Marosvásárhelyen is látható lesz, sőt mi több: a stáb több tagja is jelen lesz a 24. Alter-Native-keretében tartandó bemutatón. Itt lesz maga a rendező-főszereplő, Hajdu Szabolcs és felesége, illetve jelen lesznek a vetítésen Muhi András és Muhi Zsófia producerek is. Az Alter-Native régi barátaiként tekint mindannyiukra, hiszen Hajdu Szabolcs két éve zsűritag volt, Muhi András és Zsófia pedig visszatérő vendégei a szemlének. Akárcsak a Hajdu-filmek, amelyek mindegyikét láthatta a fesztivál közönsége.

Share Button
Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.