Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Háromezer éves koporsókat találtak Közép-Kínában

Központ április 27, 2016 Külföld, Kultúra

Ritka jó állapotban fennmaradt háromezer éves koporsókra bukkantak régészek a közép-kínai Honan tartományban.

ecef3478c0fb40d89147423236681293

 

A kutatók minden jel szerint egy arisztokrata család tagjainak temetkezési helyét találták meg Anjang város területén, ahol a múlt hónapban egy falusi férfi bronz tárgyakat és csontokat talált 10 méter mélyen, amikor téglaégető kemencéhez ásott gödröt. A 22 azonosított sírhelyet a késői Sang-dinasztia (Kr.e. 1600- Kr.e. 1046) idején alakíthatták ki, az ereklyék közül három dupla koporsó, amelyeket ciprus fából készítettek. Ebből a korszakból ez a második ilyen lelet Kínában.

 
A feltárást végzők emlékeztetnek arra, hogy hajdanán a holttestet tartalmazó koporsót egy másikba helyezték, hogy védjék a belsőt. Kung Tö-ming, a helyi kutatóintézet igazgatója a Hszinhua hírügynökségnek megjegyezte, hogy a leletek elsősorban az egykori temetkezési szokásokra utaló információkkal szolgálhatnak, de kérdéseket is felvetnek, mivel az elhunytakat szokatlanul mélyre temették.
A Sang-dinasztia fővárosa valaha a Honan tartományi Sangcsiu volt, ahonnan később Anjangba költöztették. Az ősi település romjait az 1990-es évek elején fedezték fel és ez máig Kína egyik legnagyobb és legrégebbi régészeti kutatóhelye.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 356

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.