Külföld Kultúra

Háromezer éves koporsókat találtak Közép-Kínában

Ritka jó állapotban fennmaradt háromezer éves koporsókra bukkantak régészek a közép-kínai Honan tartományban.

ecef3478c0fb40d89147423236681293

 

A kutatók minden jel szerint egy arisztokrata család tagjainak temetkezési helyét találták meg Anjang város területén, ahol a múlt hónapban egy falusi férfi bronz tárgyakat és csontokat talált 10 méter mélyen, amikor téglaégető kemencéhez ásott gödröt. A 22 azonosított sírhelyet a késői Sang-dinasztia (Kr.e. 1600- Kr.e. 1046) idején alakíthatták ki, az ereklyék közül három dupla koporsó, amelyeket ciprus fából készítettek. Ebből a korszakból ez a második ilyen lelet Kínában.

 
A feltárást végzők emlékeztetnek arra, hogy hajdanán a holttestet tartalmazó koporsót egy másikba helyezték, hogy védjék a belsőt. Kung Tö-ming, a helyi kutatóintézet igazgatója a Hszinhua hírügynökségnek megjegyezte, hogy a leletek elsősorban az egykori temetkezési szokásokra utaló információkkal szolgálhatnak, de kérdéseket is felvetnek, mivel az elhunytakat szokatlanul mélyre temették.
A Sang-dinasztia fővárosa valaha a Honan tartományi Sangcsiu volt, ahonnan később Anjangba költöztették. Az ősi település romjait az 1990-es évek elején fedezték fel és ez máig Kína egyik legnagyobb és legrégebbi régészeti kutatóhelye.

forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.