Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Laska Lajos: második kiadás

Központ december 13, 2012 Kultúra

LASKALaska Lajos: második kiadás

Idén nyáron jelent meg Zsidó Ferenc Laska Lajos című rövidpróza-kötete a csíkszeredai Pro-Print Kiadónál. A tömör, játékos, csattanós szövegeket tartalmazó kötetet az olvasóközönség jól fogadta: az első kiadás elfogyott, így karácsonyra második kiadása jelenik meg. A szerző úgy véli, a kötet viszonylagos sikere abban rejlik, hogy a szövegek olvasóbarátak, populárisak, humorosak, így a könyvvel szélesebb réteget is meg lehet célozni.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, nem kell arra gondolni, hogy az emberek sorban állnak a Laska Lajosért, manapság nem annyira kelendő a kortárs irodalom,  összességében így is szerény számokról van szó: először négyszáz példányban jelent meg a könyv, másodjára háromszázban fog. Az, hogy az első kiadás jól fogyott, annak is köszönhető, hogy a szerző az elmúlt hónapokban számos könyvbemutatót tartott, nem csupán városokban, hanem nagyobb falvakban, községekben és iskolákban is.

Részlet a könyv fülszövegéből: „Laska Lajos egy igazi dákómagyar, piszokratész ajropéer. Egy gumicsizmás értelmiségi. Ha jobban odafigyelünk: Laskával nem történik semmi különös, ami ne fordulhatna elő bárkivel. Ha még jobban odafigyelünk, akkor is erre az eredményre jutunk. Ezért nagyon kell figyelni rá.

Szeretjük Laska Lajost. Ahogy Chaplint, Ábelt, Svejket, Fülig Jimmyt vagy Sancho Panzát. Újabb és újabb inkarnációkkal lepi meg az olvasókat, miközben személyisége folyamatosan gazdagodik, egyszerre lesz bonyolultabbá és átláthatóbbá.”

(Krebsz János)


Share Button
Ennyien olvasták: 613

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.