Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Márciusban két vetítésre is sor kerül Marosvásárhelyen az Édentől Keletre Filmklub szervezésében

Központ március 9, 2020 Kultúra

TOMI, ERVIN ÉS AZ ISKOLA

Februárban új helyszínnel bővült a filmklub. A Marosvásárhleyen nemrégiben megnyílt Közeg nevű közösségi tér és coworking iroda fog ezentúl havi rendszerességgel helyet biztosítani a tematikus filmtörténeti vetítéseknek. A 2020-as évre meghirdetett téma: kultikus rendezők elsőfilmjei. Quentin Tarantino Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1992) c. filmje után Wes Anderson (a Holdfény királyság / Moonrise Kingdom, a The Grand Budapest Hotel, A kutyák szigete /I sle of Dogs stb. rendezője) Petráda (Bottle Rocket, 1996) c. debütfilmjét lehet megnézni március 10-én (kedden) este 7 órától.

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/525552598097772/

A történet főszereplője, Anthony (Luke Wilson) céltalan életet él. Nem találja a helyét a világban, idegösszeomlást kap. A kezelés után ismét kikerülve görcsösen próbál változtatni helyzetén. Barátja, Dignan (Owen Wilson) hasonlóan labilis személyiség, de szemei csillognak, mikor titokzatos tervéről beszél Anthonynak. A kitervelt bűntett homályos célpontja Dignan volt főnöke. A két ügyefogyott útra kel egy harmadik elfuserált gengszterrel. Anthony útközben megízleli a rég elfeledett szerelem ízét. Mire megtalálnák célpontjukat, az események egészen váratlan fordulatot vesznek…

Március 12-én (csütörtökön) a magyar filmeket és filmeseket bemutató Filmes találkozások kiadásának (szintén az Édentől Keletre Filmklub projektje) meghívottja Simó Ibolya székelyudvarhelyi filmrendező lesz, akinek dokumentum-, játék- és reklámfilmjeiből láthatnak egy válogatást az érdeklődők. A vetítés után pedig Németh Szabolcs Előd filmkritikus, az Édentől Keletre Filmklub vezetője fog beszélgetni Simó Ibolyával. A vetítés este 6-kor kezdődik az András Lóránt Társulat székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatt.

Simó Ibolya

Simó Ibolya 1984-ben született Székelyudvarhelyen. A Sapientia EMTE filmművészet, fotóművészet, média szakán végzett. Több díjnyertes filmet rendezett, amik hazai és nemzetközi filmfesztiválokon szerepeltek sikerrel. Független filmrendezőként és producerként tevékenykedik.

FALU FESSÖN

Vetítésre kerülő alkotásai:
TOMI, ERVIN ÉS AZ ISKOLA (dokumentumfilm, 59 perc – 2017)
MY WAY (zenés road movie, 5 perc – 2020)
VISIT HARGHITA (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
PICTURE LOCK (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
HARGHITA BUSINESS CENTER (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
FALU FESSÖN (kisjátékfilm, 22 perc – 2018)

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/198285488053672/

Share Button
Ennyien olvasták: 573

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.