Kultúra

Márciusban két vetítésre is sor kerül Marosvásárhelyen az Édentől Keletre Filmklub szervezésében

TOMI, ERVIN ÉS AZ ISKOLA

Februárban új helyszínnel bővült a filmklub. A Marosvásárhleyen nemrégiben megnyílt Közeg nevű közösségi tér és coworking iroda fog ezentúl havi rendszerességgel helyet biztosítani a tematikus filmtörténeti vetítéseknek. A 2020-as évre meghirdetett téma: kultikus rendezők elsőfilmjei. Quentin Tarantino Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1992) c. filmje után Wes Anderson (a Holdfény királyság / Moonrise Kingdom, a The Grand Budapest Hotel, A kutyák szigete /I sle of Dogs stb. rendezője) Petráda (Bottle Rocket, 1996) c. debütfilmjét lehet megnézni március 10-én (kedden) este 7 órától.

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/525552598097772/

A történet főszereplője, Anthony (Luke Wilson) céltalan életet él. Nem találja a helyét a világban, idegösszeomlást kap. A kezelés után ismét kikerülve görcsösen próbál változtatni helyzetén. Barátja, Dignan (Owen Wilson) hasonlóan labilis személyiség, de szemei csillognak, mikor titokzatos tervéről beszél Anthonynak. A kitervelt bűntett homályos célpontja Dignan volt főnöke. A két ügyefogyott útra kel egy harmadik elfuserált gengszterrel. Anthony útközben megízleli a rég elfeledett szerelem ízét. Mire megtalálnák célpontjukat, az események egészen váratlan fordulatot vesznek…

Március 12-én (csütörtökön) a magyar filmeket és filmeseket bemutató Filmes találkozások kiadásának (szintén az Édentől Keletre Filmklub projektje) meghívottja Simó Ibolya székelyudvarhelyi filmrendező lesz, akinek dokumentum-, játék- és reklámfilmjeiből láthatnak egy válogatást az érdeklődők. A vetítés után pedig Németh Szabolcs Előd filmkritikus, az Édentől Keletre Filmklub vezetője fog beszélgetni Simó Ibolyával. A vetítés este 6-kor kezdődik az András Lóránt Társulat székhelyén, a Brăila utca 10. szám alatt.

Simó Ibolya

Simó Ibolya 1984-ben született Székelyudvarhelyen. A Sapientia EMTE filmművészet, fotóművészet, média szakán végzett. Több díjnyertes filmet rendezett, amik hazai és nemzetközi filmfesztiválokon szerepeltek sikerrel. Független filmrendezőként és producerként tevékenykedik.

FALU FESSÖN

Vetítésre kerülő alkotásai:
TOMI, ERVIN ÉS AZ ISKOLA (dokumentumfilm, 59 perc – 2017)
MY WAY (zenés road movie, 5 perc – 2020)
VISIT HARGHITA (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
PICTURE LOCK (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
HARGHITA BUSINESS CENTER (reklámfilm, 1,5 perc – 2019)
FALU FESSÖN (kisjátékfilm, 22 perc – 2018)

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/198285488053672/

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.