Központ
2020. augusztus 04. kedd, Domonkos, Dominika

Megújult a Sóvidék honlapja

Központ szeptember 8, 2011 Kultúra

sovidekMegújult a Sóvidék honlapja

 Megújult formával, teljesen új köntösben várja látogatóit a Sóvidék Kulturális Folyóirat honlapja, ugyanis a közelmúltban új arculatot kapott a www.prosovidek.ro. A tartalom teljes egészében átkerült a régi honlapról az újra, valamint újabb menüpontokkal bővült.

 – A formát igyekeztünk vonzóbbá és a kistérség kulturális értékeit jobban megragadóvá alakítani. A Régmúlt idők még több régi képeslappal és fotóval kápráztat el a hajdanvolt Szovátáról, ezt ugyanakkor terveink szerint bővíteni fogjuk a Sóvidék kistérség egészére nézve. Helytörténet menüpontunk alatt hamarosan cikkek, tanulmányok, kötetek fogják szolgálni a kutatókat, érdeklődőket. Adatbázisunkban már hozzá nem férhetővé vált kiadványok, forrásmunkák, dokumentumok, fényképek várják majd az oda látogatókat – nyilatkozta Szolláth Hunor főszerkesztő.

A szóban forgó folyóirat egyetlen, mely Szováta és közvetlen környezete kulturális, tudományos életének fórumát jelenti. A szerkesztőség köré szerveződő kis csapat 2008-ban, hiánypótló céllal hozta létre, melynek hasábjain jelen vannak a helytörténeti, néprajzi, irodalmi, képzőművészeti alkotások, tanulmányok, termékek.

 

Színválasztás, felépítés

 

A színlátás egy szubjektív élmény: nincs két olyan személy, aki egyformán látna színeket. Éppen ezért egy sikeres és népszerű honlap elengedhetetlen részét képezi a megfelelő színválasztás, mivel nagymértékben befolyásolja a látogató első benyomását a weboldal tartalmáról. A színesítés fő célja, hogy minél nagyobb szimpátiát váltson ki az olvasóból. Felmérések bizonyítják, hogy a meleg színek (vörös, sárga, narancssárga) felkeltik a figyelmet, fellendítik a hangulatot, de ugyanakkor a védettség érzetét keltik. Ezzel szemben a hideg színek (zöld, kék, lila) háttérbe szorítanak, eltaszítást sugallnak, de mindemellett nyugtató, pihentető szerepük is van.

Hasonlóan a nyomtatott változathoz, a Sóvidék Kulturális Folyóirat megújult weboldala is a bordó alapszín mellett döntött. A honlap szerkesztője szándékosan nem használta ki az internet és technológia adta lehetőségeket, ami arra enged következtetni, hogy a folyóirat a hagyományos, azaz a nyomtatott változatot tekinti elsődlegesnek. Ennek ellenére a honlap egy átlátható, letisztult arculattal, barátságos és szépen kidolgozott külalakkal, tartalommal megtöltött menüpontokkal büszkélkedhet, mely lehetőséget nyújt az olvasónak, hogy egyszerűen és könnyedén eligazodjon a portálon, böngéssze a közzétett cikkeket, tanulmányokat.


 

 Weboldal: www.prosovidek.ro

 A Sóvidék Kulturális Folyóirat terjesztése: Kiadványainkat megvásárolhatják Szovátán a következő helyeken: Szivárvány Könyvesbolt, Városi Könyvtár, Református Imaház, illetve postán is megrendelhető az alábbi e-mail címen: sovidekfolyoirat@yahoo.com.


Share Button
Ennyien olvasták: 916

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.