Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Havazás
Hétfő
Havazás
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Sztárok, akik elhagyták az Oscar szobrocskát

Központ február 15, 2016 Humor, Külföld, Kultúra

Hiába ez a filmvilág legáhítottabb díja, egyeseknek mégsem érhet olyan sokat, hiszen egyszerűen elhagyták. Legalább tíz olyan sztárról tudunk, aki gondatlanul bánt az arany szobrocskájával.

ANGELINA JOLIE

Angelina Jolie 2000-ben vehette át a legjobb mellékszereplőnőnek járó trófeát az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért. Köszönőbeszéde szerint megtiszteltetésnek érezte a kitüntetést, de olyan sokra mégsem becsülhette, hiszen azt állítja, a díjátadó óta nem tudja, hol van.

10993-xki6wt

„Amikor megnyertem, akkor láttam utoljára. Nem őrizgetek díjakat, mert szerintem nem jó mindig magunk körül tartani őket” – mondta a színésznő, aki a gálán az Oscart édesanyjára, a 2007-ben elhunyt Marcheline Bertrandre bízta. A jelek szerint a díj holléte vele szállt a sírba. De talán nem is baj, hiszen az értékes trófea vélhetően a hatgyermekes Jolie–Pitt rezidencián sem lett volna sokkal nagyobb biztonságban.

JENNIFER LAWRENCE

Napos oldal főszerepéért 2013-ban jutalmazott Jennifer Lawrence története egészen hasonló Jolie-éhoz. Az éhezők viadala-filmek sztárja szintén úgy gondolja, hogy balszerencsét hoz, ha a díjunkat közszemlére tesszük a lakásunkban, ezért ő is rögtön édesanyjának adta, hogy vigye haza a család Kentucky-beli otthonába.

17-jennifer-lawrence-1.w750.h560.2x

„Nem tudom, hol lehet. Bízom benne, hogy valahol Kentuckyban. Ha nincs otthon, akkor viszont eltűnt” – vallotta be a sztár, akitől egyébként nem olyan meglepő ezt hallani, hiszen elég szeleburdi lányka hírében áll: gondoljunk csak híres megbotlásaira, amiket a díjak begyűjtésekor a színpadra vonulás közben szokott produkálni!

BING CROSBY

Úgy tűnik, az Oscar-díj elhagyása nem újkeletű trend a sztároknál, hiszen a Magam útját járom! férfi főszerepéért díjazott énekes, Bing Crosby már 1945-ben elveszítette a magáét. Bár a becses trófea igazából néhány évtizeddel később tűnt el: a hálás művész ugyanis alma materének, a Gonzaga Egyetemnek adományozta a szobrocskát, ahol egy szemfüles diák 1972-ben kiszúrta, hogy valaki egy Mickey egér-figurára cserélte ki az értékes díjat.

 Az évszázad bűntényének azonban szerencsére happy end lett a vége: az Oscar-szobor egy héttel később az iskola kápolnájában bukkant fel – kiderült, hogy csak egy diákcsíny áldozata lett. „Csak meg akartam nevettetni az embereket” – vallott bűne indítékáról a tettes névtelenül az iskolaújságban.

MARLON BRANDO

A néhai színészlegenda igazán hálátlannak bizonyult, hiszen pályája során két Oscart is kapott, és mindkettőt elhagyta. „Nem tudom, mi lett az Oscarral, amit a Rakparton-ért kaptam. Valahol elkallódhatott az idők során” – írta a sztár önéletrajzában.

És hogy mi lett A keresztapa főszerepéért 1973-ban kapott szoborral? Mint az közismert, Brando akkor nem jelent meg a ceremónián, hanem egy indián nőnek öltöztetett statisztát, „Sacheen Littlefeathert” küldte maga helyett, tiltakozásul az ellen, ahogy az amerikaiak az indián népességgel bánnak – a szórakoztatóiparban is. „Lehet, hogy az Akadémia elküldte nekem a szobrot, és ha így tettek, fogalmam sincs, hol lehet” – vallotta be a színész. Csak egy tipp, de lehet, hogy meg kéne nézni a Littlefeather család tipijében…

MATT DAMON

Habár Matt Damon eddigi pályája során hetven filmben szerepelt és mindössze négynek írta a forgatókönyvét, mégis utóbbi kategóriában sikerült díjat nyernie az Oscar-gálán: 1998-ban barátjával, Ben Affleckkel közösen a Good Will Hunting-ért jutalmazták őket az arany szobrocskával. A trófeával azonban ő is elég hanyagul bánt.

02-matt-damon-ponytail.w750.h560.2x

„Azt tudom, hogy a New York-i lakásomban volt. De sajnos egyszer elromlott a locsolónk, amikor házon kívül voltunk a feleségemmel, és az egész helyet elöntötte a víz. Ekkor láttam utoljára” – mesélte a sztár, aki idén esélyt kapott arra, hogy pótolja a hiányt, hiszen a Mentőexpedíció-ért ismét kiérdemelt egy jelölést, ráadásul ezúttal az egyik legrangosabbnak számító A legjobb férfi főszereplő kategóriában.

COLIN FIRTH

TORONTO, ON - SEPTEMBER 10: Actor Colin Firth of "Arthur Newman" poses at the Guess Portrait Studio during 2012 Toronto International Film Festival on September 10, 2012 in Toronto, Canada. (Photo by Matt Carr/Getty Images)

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy a vécében felejtettük a táskánkat vagy a mobilunkat – A király beszédé-ért 2011-ben a legjobb főszereplő díjával kitüntetett Colin Firth azonban az Oscarját hagyta ott. A kissé már bekoktélozott színésszel az egyik afterpartin történt a szóban forgó incidens, szerencséjére azonban egy takarító megtalálta a becses trófeát, és úgy vélte, nem a diszkréten a vécés néninek juttatott borravalóról lehet szó, így visszaszolgáltatta a mit sem sejtő színésznek jogos tulajdonát. Firth egyébként nem az egyetlen szórakozott sztár a filmvilágban: Meryl Streep és Audrey Hepburn annak idején ugyanígy jártak.

WHOOPI GOLDBERG

Whoopi_Goldberg_-_Comic_Relief_2006_-_Daniel_Langer

A legkülönösebb eset mégis a Ghost mellékszerepéért 1991-ben kitüntetett Whoopi Goldberggel történt, aki tizenegy évvel győzelme után úgy találta, Oscarja kicsit már piszkos, ezért az Akadémia közreműködésével elküldte tisztításra a szobrokat gyártó cégnek. Útközben azonban valaki feltörte a dobozt, amiben szállították, és kivette belőle a díjat. A bűne viszony annyira nyomaszthatta a névtelen tolvajt, hogy pár nappal később megszabadult zsákmányától: Goldberg Oscarját az ontariói reptér egyik kukájában találták meg. „Oscar soha többé nem hagyhatja el a házam küszöbét” – nyilatkozta az incidens után a színésznő.

SIMON EGAN

A király beszéde alkotói a jelek szerint különösen pechesek, hiszen Colin Firthön kívül a film egyik társproducerének, Simon Egannak is történt egy kis baleset az Oscarjával. Ő ugyan nem a toaletten hagyta, viszont felelőtlen módon engedte, hogy csecsemő korú kislánya játsszon vele. A gyermek sajnálatos módon egy betonudvaron babusgatta az értékes csecsebecsét, amit sikerült leejtenie, így a szobrocska behorpadt, és arany borítása is súlyos sebesüléseket szenvedett. A sérüléseket ugyan nagyjából helyreállították, de Egan Oscarja már sosem lesz a régi – legközelebb talán inkább a mobilját kellene odaadnia a gyereknek: az nem akkora veszteség.

forrás: tvgo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 510

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.