Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

2016-tól bevezetik az átalányadót a vendéglátóiparban és a turizmusban

Központ május 19, 2015 Társadalom

Jövő év január elsejétől bevezetjük az átalányadót a vendéglátóiparban és a turizmusban – jelentette be Eugen Teodorovici pénzügyminiszter. Leszögezte, a parlament fogja elfogadni az átalányadó bevezetését, és bejelentette ugyanakkor, hogy törlik a borravaló adókötelezettségét.

Turisztika

A pénzügyminiszter a vendéglátóipar, valamint a taxizás és a házhoz szállítás szolgáltatás területén működő munkáltatói szövetségek és szakszervezetek képviselőivel tanácskozás után közölte: közös megegyezéssel az adó eltörléséről döntöttünk, viszont valószínűleg jövő év januárjától be fogunk vezetni egy átalányadót.

„Volt egy jogszabály-tervezet, amelyet a szenátus tavaly elfogadott, de a képviselőház elutasított. Abban maradtunk, hogy jövő hétig átnézik ismét a jogszabály-tervezetet, amely az átalányadóról szól, és mihelyt mindannyian közös állásponton leszünk, próbáljuk meg a képviselőházban – ahol az adótörvénykönyv vita alatt áll – bevezetni ezt módosító javaslatként, hogy január elsejétől alkalmazni lehessen, ha ez a kívánság, és ha a gazdaság javára válik az átalányadó” – fejtette ki Teodorovici.

forrás: nyugatijelen.com / Mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 255

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.