Központ
2020. május 29. péntek, Magdolna

A bolygón élők egyharmadának nincs vécéje

Központ július 7, 2015 Társadalom

wcA bolygó lakosságának egyharmada még mindig nem rendelkezik saját otthoni vécével – derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) közös jelentéséből.

A kedden kiadott dokumentum szerint az illemhelyet nélkülözők továbbra is szennyezik a vízforrásokat, és veszélyt jelentenek a közegészségre, valamint világszerte több millió ember biztonságára. Mindez hozzájárul a rosszul tápláltsághoz és a gyerekkori alulfejlettséghez, évente 161 millió gyereknek okozva testi és mentális károsodást.

„Mindaddig, amíg nem él mindenki megfelelő higiéniai körülmények között, nincs remény a vízellátás minőségének javulására, és továbbra is túl sokan fognak meghalni fertőzött víz által terjesztett betegségekben” – hangsúlyozta közleményében Maria Neira, a WHO közegészségügyi részlegének vezetője.

Lejár a határidő

A jelentés kiértékeli az ENSZ 2000-ben kitűzött globális céljaiban – köztük abban, hogy mindenki számára biztosítsák a tiszta ivóvizet és a higiéniai berendezéseket – elért eredményeket.

A határidő idén lejár, és az ENSZ jelenleg a fenntartható fejlődést szolgáló újabb célok kidolgozásán fáradozik, amelyek megvalósítására mintegy 2,5 trillió dollár áll rendelkezésre 2030-ig.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 344

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.