Központ
2018. február 21. szerda, Eleonóra

A bor- és gasztroturizmust hirdeti Románia

Központ október 22, 2014 Társadalom

A statisztikák szerint az érintetlen természeti kincsekre, vadregényes tájakra hajazó, az elmúlt években készült turisztikai reklámfilmek nem hozták lázba a külföldieket, mert a szaktárca most stratégiát váltott.

bor

A Travel Channel 2015-től vetíti majd a nyáron és ősszel forgatott Food and Wine Adventures: Romania sorozatot, amelyik hat, egyenként harmincperces epizódból áll. Eoin O’Shea producer szerint a romániai borokat, specifikus ételeket fogja bemutatni az országot bebarangoló Jenny Powell brit tévés és Olivier Magny párizsi borszakértő.

A korábbi, szintén a Travel Channelen vetített reklámfilmekkel ellentétben most nem szerepeltetnek ismert külföldi személyeket, például hiányozni fog az Erdélyben komoly turisztikai beruházásokat finanszírozó Charles herceg is.

A filmezések befejeződtek, Powell és Magny Konstancán és a Duna-deltában kezdte romániai bor- és gasztroturnéját, majd erdei gombaszedés következett Brassó környékén, megkóstolták az azugai pezsgőt, Máramarosban, az ukrán határ mellett egy napot töltettek egy családi farmon, Arad megyében Magny a ménesi borokkal ismerkedett, Powell méhészcsaládhoz látogatott, majd Kolozsváron és Bukarestben zárult a turné.

Forrás: turizmusonline.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 226

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.