Központ
2020. augusztus 12. szerda, Klára

A Facebook lesz a századvég legnagyobb temetője

Központ március 9, 2016 Társadalom

A világ legnagyobb virtuális temetője lehet a Facebook 2098-ra – közli az origo.hu a Massachusettsi Egyetem kutatóinak jóslatát. Mivel a Facebook nem törli automatikusan az elhunyt felhasználók fiókját, az évszázad végéremár több halott ember profilja lehet a rendszerben, mint élőé.

Hachem Sadikki, az egyetem egyik kutatója ezt arra alapozza, hogy a Facebook felhasználói bázisa egyre lassabban növekszik – az Egyesült Államok körülbelül 70 százaléka már regisztrált is az oldalra. Napjainkban 1,5 milliárd ember használja a közösségi oldalt. A Digital Beyond elemzőcég szerint idén közel 970 ezer olyan ember halhat meg, aki fenn van a Facebookon. 2012-ben a halott profilok száma 580 ezer, 2010-ben közel 386 ezer volt. Ez nem azt jelenti, hogy a halálesetek száma nőtt volna: hanem hogy egyre többen vannak fenn.

Az oldalnak hamarosan át kell gondolnia azt, hogyan kezeli a halottak fiókjait. Azokat ugyanis nem törli automatikusan. Az utóbbi években épp ezért sokat kritizálták a Facebookot: sokszor az olyan visszaemlékezős funkciókban is feltűnnek a halott ismerősök, mint az év végi összegzés, vagy az egy éve történt események.Ami még kínosabb: a halott szülinapjáról is értesítést küld. A családtagok csak egy kérvényt tudnak benyújtani az oldalnak arról, hogy deaktiválják a fiókot, ám a legtöbb esetben ezután emléklappá alakítják át a profilt.

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 489

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.