Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

A kártyák nélkül nem kaphatunk egészségügyi ellátást

Központ március 17, 2015 Társadalom

Országos szinten ismertetik az egészségügyi kártya használatát – jelentette be a szakminiszter. Nicolae Bănicioiu egészségügyi tárcavezető szerint szükség van arra, hogy minden megyében pontosan és hatékonyan kommunikáljanak a kártyahasználatról a hatóságok, hogy a lakosság számára családiasabbá váljék az új eszköz használata.

kartya
A tárcavezető emlékeztetett: február elsejétől érvényesek az egészségügyi kártyák, majd hozzátette: május elsejétől egyetlen szolgáltatást sem nyújthatnak az ágazatban az egészségügyi kártya nélkül.

A családorvosok nagy része nem hajlandó kiosztani az egészségügyi kártyákat, mert nem kíván postáskodni – mondta a Maros megyei Egészségbiztosítási Pénztár szerződéskötésekkel megbízott igazgatója. Bíró Rodica szerint a Maros megyei családorvosok nagy része nem hajlandó átvenni a tulajdonosaikhoz el nem jutott kártyákat. A 315 családorvos közül mindössze 73-an voltak hajlandóak segíteni abban, hogy eljuttassák a tulajdonosaikhoz az egészségügyi kártyát – mondta az igazgató, aki hozzátette: év elején a 400,5 ezerből mindössze 18,5 ezer kártyát sikerült eljuttatni a tulajdonosokhoz.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 531

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.