Központ
2019. december 10. kedd, Judit

A magyar népmese napja Marosvásárhelyen

Központ szeptember 26, 2013 Társadalom

meseA magyar népmese napja Marosvásárhelyen

Az EMNT és számos vásárhelyi civil, kulturális szervezet szeptember 29-én, vasárnap megszervezi a harmadik éve folyamatosan megrendezésre kerülő magyar népmese napját. A Benedek Elek születésnapját is ünneplő eseményen a Múzeum Kávézóban szülőknek és gyerekeknek egyaránt biztosítanak aktív kikapcsolódási lehetőséget.

Szeptember utolsó vasárnapján délután fél 5-től 7-ig párhuzamosan zajlanak majd foglalkozások, többek között kölyökrádiózás, mesemondás, diavetítés, kézműves foglalkozások, néptáncoktatás, képességfejlesztő játékok, de dr. Kádár Annamária pszichológus is előadást tart a népmesék személyiségfejlesztő hatásáról.

„Nap mint nap tapasztalom, hogy a szülők nem használják ki kellőképpen a mesék hatását. Ezen művek által pedig a gyerek feldolgozhatja problémáit, ugyanakkor az esti meseolvasás kellemes lezárása egy fáradságos napnak” – vallja Kádár Annamária, aki a több díjban is részesült Mesepszichológia könyv szerzője, és a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének adjunktusa.

Hétfőn, 30-án is folytatódik a népmese napja, ám akkor már szervezett foglalkozások nem lesznek, viszont felhívják a szülők, tanítók, óvónők figyelmét arra, hogy aznap kedveskedjenek magyar népmesével a kisdiákoknak, ovisoknak.

Az esemény szervezője az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, az Erdély FM, Kulcs Egyesület, Kulcslyuk Könyvesbolt, Folk Center Alapítvány, de Jakab István, az EMNP marosvásárhelyi elnöke szerint a magyar pártok is támogatják a kezdeményezést.


Share Button
Ennyien olvasták: 455

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.