Központ
2018. szeptember 25. kedd, Eufrozina, Kende

A magyar útlevél az egyik legértékesebb a világon

Központ április 29, 2015 Társadalom

A világ első 10 állama közé tartozik Magyarország az útlevelének értékét tekintve – írta a napi.hu. A rangsor szempontjából annál értékesebb egy ország útlevele, minél több államba lehet eljutni vele vízum nélkül.

utlevel

Magyarország a kilencedik helyen áll abban a rangsorban, amelyet az Arton Capital tanácsadó cég állított össze egyes országokról abból a szempontból, hogy az útlevelükkel hány országba lehet eljutni vízum nélkül – írta a napi.hu a Slovak Spectator által közzétett jelentésre hivatkozva.

A Passport Index szerint a magyar útlevéllel 138 országba lehet eljutni vízum nélkül, akárcsak a cseh úti okmánnyal. Mögöttünk van Szlovákia és Lengyelország, ahol a helyi okmánnyal 137 országba utazhatnak vízum nélkül.

A listát az Egyesült Államok és Nagy-Britannia vezeti, amelyek úti okmánya 147 ország kapuját nyitja meg. Az amerikai útlevélnek ugyanakkor az a hátránya, hogy nem teszi lehetővé a vízum nélküli beutazást Oroszországba, Kínába, Brazíliába és számos afrikai országba.

A teljes lista végén áll Burma és Dél-Szudán, az európai lista végén Koszovó, az EU-s lista utolsó helyén pedig Horvátország áll.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 569

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.