Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Borús
Holnap
Borús
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Abortuszra kényszeríti szexrabszolgáit az Iszlám Állam

Központ március 14, 2016 Külföld, Társadalom

A The New York Times több mint harminc jazidi nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihadisták fogságából.

iszlamallam

Az Iszlám Állam (IÁ) fogamzásgátlásra és abortuszra kényszeríti a szexrabszolgaként tartott fogva tartott és folyamatosan megerőszakolt jazidi nőket, hogy ne legyenek terhesek, és a harcosok jutalmul rendszeresen megerőszakolhassák őket, írta a The New York Times.

Az újság több mint harminc olyan nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihadisták fogságából. A lap egy nőgyógyásszal is beszélt, aki azon az iraki ENSZ-klinikán dolgozik, ahol a sorozatos nemi erőszak áldozatait, a kiszabadult szexrabszolgákat megvizsgálják és ellátják. Az orvos azt mondta: a nők mindössze öt százaléka volt terhes, ami a természetesnél jóval alacsonyabb arány.

Az Iszlám Állam nem is nagyon titkolja, hogy fiatal lányok és nők ezreit “hadizsákmányként” kezeli. A sok esetben alig 12 éves lányokkal rendszeresen “jutalmazzák” a harcosokat, vagy egyszerűen eladják őket szexrabszolgának.

A radikális szervezet sátánimádónak tartja a jazidiket. A mintegy félmilliós vallási kisebbség jelentős része földönfutóvá vált az észak-iraki, autonóm Kurdisztánban. Az IÁ mintegy ötezer jazidit ejthetett fogságba, közülük nagyjából kétezernek sikerült megszöknie.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 190

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.