Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Adóemelésre számíthatunk az új államelnök szerint

Központ november 18, 2014 Társadalom

Klaus Iohannis a második forduló előtt megígérte, hogy ha megszavazzák államelnöknek jövőtől 3%-al nőni fog az adó – számol be a capital.ro.

adoemelés

Sok mindent ígértek a jelöltek a kampány alatt, Iohannis múlt csütörtökön a Digi 24 televízióban azt mondta, hogy az ígéreteinek betartásához muszáj emelni az adót, hogy megfelelő pénzkeret legyen erre a célra.

„Semmi kétség nincs afelől, hogy szükséges az adóemelés. Már hónapokkal ezelőtt egyeztettem szakemberekkel, és figyelmeztettem mindenkit. Sokan azt hihették, hogy ez csak kampánybeszéd, viszont ezek valós dolgok” – nyilatkozta az új államelnök. Hozzátette: erre mindenki számíthatott, ugyanis 2015-ben 15,4 milliárd lej plusz kiadása lesz az országnak.

Ha szeptemberi ígéreteihez hű marad, akkor Cătălin Predoiut nevezi ki miniszterelnöknek. Victor Ponta azonban azt nyilatkozta: egységes marad a kormánykoalíció és nem mond le miniszterelnöki tisztségéről. Ma délelőtti nyilatkozataiban egyébként Klaus Iohannis nem tért ki arra, hogy kérni fogja-e új kormány alakítását.

Forrás: capital.ro, vasarhely.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 397

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.