Központ
2017. szeptember 22. péntek, Móric
Eső
Péntek
Eső
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Adóemelésre számíthatunk az új államelnök szerint

Központ november 18, 2014 Társadalom

Klaus Iohannis a második forduló előtt megígérte, hogy ha megszavazzák államelnöknek jövőtől 3%-al nőni fog az adó – számol be a capital.ro.

adoemelés

Sok mindent ígértek a jelöltek a kampány alatt, Iohannis múlt csütörtökön a Digi 24 televízióban azt mondta, hogy az ígéreteinek betartásához muszáj emelni az adót, hogy megfelelő pénzkeret legyen erre a célra.

„Semmi kétség nincs afelől, hogy szükséges az adóemelés. Már hónapokkal ezelőtt egyeztettem szakemberekkel, és figyelmeztettem mindenkit. Sokan azt hihették, hogy ez csak kampánybeszéd, viszont ezek valós dolgok” – nyilatkozta az új államelnök. Hozzátette: erre mindenki számíthatott, ugyanis 2015-ben 15,4 milliárd lej plusz kiadása lesz az országnak.

Ha szeptemberi ígéreteihez hű marad, akkor Cătălin Predoiut nevezi ki miniszterelnöknek. Victor Ponta azonban azt nyilatkozta: egységes marad a kormánykoalíció és nem mond le miniszterelnöki tisztségéről. Ma délelőtti nyilatkozataiban egyébként Klaus Iohannis nem tért ki arra, hogy kérni fogja-e új kormány alakítását.

Forrás: capital.ro, vasarhely.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 160

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.