Központ
2019. december 14. szombat, Szilárda

Állásbörze a Grand Hotelben

Központ október 31, 2013 Társadalom

borzeÁllásbörze a Grand Hotelben

Kedden, október 29-én a marosvásárhelyi Grand Hotel konferenciatermében karrierbörzére került sor, amelyen a szervezők szerint több mint 150 munkahelyet ajánlottak. A résztvevő cégek elsősorban a felsőfokú végzettséggel rendelkező, vagy a még egyetemista fiatalokat célozták meg kínálataikkal, a számítástechnika, az eladás, a pénzügy, a szolgáltatások és a marketing területén keresve szakembereket.

Az állásbörzén megjelenő, munkahelyet ajánló cégek a szervezők által osztott szórólapok szerint a következők voltak: Active Labs, AIESEC, Continental, Evoline, Finea, Hirschmann Automotive, ING, Mebedo Software, MSG Systems, Terapia Ranbaxy. Jelen volt például a REEA is, amelynek munkatársától, Tăbăcaru Imolától az iránt érdeklődtünk, hogy milyen munkahelyeket ajánl a cég és melyik korosztálynak.

–  A mi cégünk úgynevezett tesztereket keres, akik weboldalakat tesztelnek. Bárki jelentkezhet, aki a 18. életévét betöltötte, és jártas az internet használatában. Ez nem egy teljes munkaidőt igénylő állás, mellékfoglalkozásként is lehet űzni, akár plusz jövedelemforrásként is. A teszteket tőlünk a különböző cégek kérik, akik weboldalt indítanak, és a munkatársaink azt ellenőrzik, hogy ezek könnyen kezelhetőek-e. A fizetés pontok alapján történik, erről bőven lehet informálódni a lumy.ro honlapunkon” – mondta el lapunknak Tăbăcaru Imola.

A kérdéseket az Evoline cég munkatársának, Bereczki Enikőnek is feltettük.

– Mi programozókat keresünk korhatár nélkül. Szükséges viszont a szakirányú végzettség. De jelentkezhetnek olyan fiatalok is, akik éppen az IT vagy mérnöki egyetemi tanulmányaikat folytatják. Jelen pillanatban Kolozsváron lenne munkalehetőség cégünknél, 8 órás programmal. Időnként azonban vannak négyórás munkaprogramjaink is egyetemisták számára” – tájékoztatott Bereczki Enikő.

A karrierbörzén megjelent érdeklődők műhelymunkákon (workshop) is részt vehettek és különleges meghívottakkal találkozhattak, akik a tevékenységük során szerzett élményeiket, tapasztalataikat osztották meg a hallgatósággal. Újdonságnak számított, hogy a munkakeresők egyetlen önéletrajzzal jelenhettek meg, nem volt szükség több tucatra, mint a hasonló munkaajánló találkozókon. Az eJobs.ro formátumban megszerkesztett Smart CV-t aztán bármely cég leszkennelhette és ezáltal bekerült az adatbázisába.


Share Button
Ennyien olvasták: 339

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.