Társadalom

Benedek Theodora a PNL marosvásárhelyi polgármesterjelöltje

A Nemzeti Liberális Párt Központi Állandó Bizottsága dr. prof. Benedek Theodora egyetemi professzort nevesítette marosvásárhelyi polgármesterjelöltjeként.

A jelölés után Benedek Theodora a következőket nyilatkozta: „Köszönöm a Maros megyei és az országos a párttársaim bizalmát. Marosvásárhely fejlesztési tervét és a kampányprojektjemet a marosvásárhelyiekkel közösen készítjük el, hiszen holnap már elkezdjük a városi konzultációt. A projekt olyan stratégiát is tartalmaz, amely a középosztály fejlesztését célozza meg. Ugyanakkor kiaknázzuk a város intellektuális és tehetséges-erőforrásait, amely Marosvásárhely fő versenyelőnye”- mondta el.

Benedek Theodora orvos és közgazdász, orvostudományi diplomát szerzett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (1991-1997), illetve közgazdaságtan oklevelet a Marosvásárhelyi Petru Maior Egyetem Közgazdaságtudományi Karán (2002-2007).

Habilitált (2013) és orvostudományok doktora (1999-2002), a Marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemen egészségügyi menedzsment szakon diplomát szerzett (2005-2006).

Benedek Theodora kardiológus és belgyógyász főorvos, a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház Kardiológiai Klinikájának vezetője.

Kardiológia, intervenciós kardiológia és belgyógyász professzor a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudományos és Technológiai Egyetemen (MOGYTTE), illetve a MOGYTTE Belgyógyászati Tanszékének igazgatója. 2013 óta doktorandusvezető.

2012-2019 között a MOGYTTE Belgyógyászati Osztály igazgatója volt, idéntől pedig a kardiológiai rezidenciátus program koordinátora.

Victor Costache egészségügyi miniszter a minisztérium Központi Kardiológiai Bizottsága elnökének nevezte ki.

A Román Kardiológiai Társaság Maros megyei fiókszervezetének elnöke, a MOGYTTE Egyetemi Szenátus Tudományos Kutatási Bizottságának elnöke és a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház Tudományos Kutatás Etikai Bizottságának elnöke.

Az Európa Bizottság külső szakértője, Horizon Program 2020 tudományos panel orvosi kutatásának alelnöke (Life panel)

Koordinálja a Multimodális Kardiológiai Képfejlesztés Kutatóközpontját és a Journal of Interdisciplinary Medicine (www.interdisciplinary.ro) főszerkesztője.

Az ACCRUE metaanalízisért a Circulation Research folyóirat Legjobb Kézirat nemzetközi díjának nyertese.

Tanulmányai kamatoztatta a Bécsi Egyetemen, az AKH Kórházban, a budapesti Gotsegen György Kardiológiai Intézetben, a Debreceni Kardiológiai Intézetben és a lipcsei Herz Zentrumban.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.