szentistvan_26
Társadalom

„Bizony mondom, hogy győz most a magyar!”

„Bizony mondom, hogy győz most a magyar!”

szentistvan_26

Zsúfolásig megtelt augusztus 20-án a főtéri Keresztelő Szent János Plébánia udvara Marosvásárhely lakosaival. Pici gyerekek, aggastyánok, az EMNP és az RMDSZ politikusai is részt vettek a Szent István napi ünnepségen. A rendezvényt Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnökének köszöntője nyitotta meg, aki felszólította a jelenlévőket: „Legyen testvére magyar a magyarnak!”

Az ünnepségen kiállították a marosvásárhelyi illetőségű szobrász, Hunyadi László Szent István mellszobrát, a Szabó Albert amatőr képzőművész által készített Szent Korona mását, a koronaőrök pedig székelyruhába öltözött gyerekek voltak. A kulturális műsor fellépői között Kilyén Ilka, Riţiu Krisztina és Diós Brigitta is jelen volt, emellett a backamadarasi Kincses Néptáncegyüttes és Szabó Előd, a Titán frontembere teremtette meg az ünnepi hangulatot. Az esemény a székely és a magyar himnusz közös eléneklésével zárult.

Ugyanakkor elkészült a 25 kilós megye kenyere, amelyet a jelenlévő római katolikus, református, unitárius és evangélikus lelkészek megáldottak, utána pedig hosszú sorban kígyóztak a résztvevők, hogy egy szeletet ők is kapjanak a Tőkés Tibor, nemzetközi hírnevű pékmester áltat sütött kenyérből. Mint Cseh Gábor mondta: a kenyér az életet, a megmaradást, az otthont szimbolizálja, azaz összeköti az életet, a nemzetet és a hazát.

szentistvan_31

szentistvan_5

szentistvan_36

szentistvan_10

szentistvan_9

szentistvan_11


szentistvan_4

szentistvan_35

szentistvan_1

szentistvan_17

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.