Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

Bizonyítékot is mutatott: a NASA rekorder űrhajósa szerint 2 helyen beteg a Föld

Központ február 23, 2016 Társadalom

Scott Kelly minden amerikai asztronautánál többet töltött az űrben, egyéves küldetéséről pár nap múlva tér haza. A CNN-nek adott interjújában elmondta: az űrből nagyon törékenynek tűnik a Föld, és erre bizonyítékkal is szolgált.

betegfold

Az elmúlt egy évben a közösségi médiában Scott Kelly osztotta meg a legérdekesebb fotókat, ez nem vitás. Ő ugyanis a NASA űrhajósa, akinek jelenlegi küldetése 332 napja tart – március 1-jén tér vissza –, pályafutása során pedig összesen több mint 500 napot töltött az űrben – többet, mint bármelyik amerikai asztronauta. Rengeteg felvételt készített az űrhajóból, amelyeket Facebook-, Instagram-, Twitter- és Tumblr-oldalán is megoszt a világgal.

A CNN készített egy interjút a NASA rekorderével, akit a Föld egészségi állapotáról is kérdeztek. Scott Kelly aggasztó választ adott.

“Az űrből egy-két helyen, főleg Ázsiában és Közép-Amerikában betegnek tűnik a bolygó, méghozzá a légszennyezettség miatt. Nem mondom, hogy a Föld egésze beteg, csak bizonyos területekre igaz ez, de összességében minden részére elmondható, hogy innen az űrből törékenynek látszik. Egy olyan bolygónak látom, amely törődést igényel” – mondta Scott Kelly.

A fenti képet pedig bizonyítékként osztotta meg a világgal. Annyit fűzött hozzá, hogy ez a fotó tökéletes példája annak, hogy az Ázsia nagy részét eltakaró légszennyezettséget még az űrből is látni. A Földről végképp: két éve látványos fotósorozat készült Peking légszennyezettségéről.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 639

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.