Központ
2020. február 18. kedd, Bernadett

Brit tanárt öltek meg Kínában

Központ április 13, 2016 Külföld, Társadalom

Gyilkosság áldozata lett a Hongkongi Műszaki Egyetem 3 hete eltűnt brit állampolgárságú tanára a kínai szárazföldön, Sencsen városában – jelentette szerdán a hongkongi South China Morning Post helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Tiencsin

A 60 éves Hilary St John Bower március 22-én lépte át a hongkongi határt, s a beszámolók szerint még aznap éjszaka bűncselekmény áldozata lett. Részletek egyelőre nem ismeretesek, a férfi családtagjai, barátai, kollégái az újságból értesültek a sokkoló hírről.
Korábban híre kelt, hogy Bower eladta egy Kínában vásárolt ingatlanát, amiért 9 millió hongkongi dollárra (317,7 millió forint) számított. Környezetében arra gyanakodtak, hogy rejtélyes eltűnéséhez köze lehet ennek az ügynek.
Más források szerint Bowert régóta tartó kapcsolata köti Sencsenhez, és egy fia is él ott. Ezért gyakran megfordult a dél-kínai városban. A hongkongi egyetemen 1996 óta volt alkalmazásban, előtte Kína más részén, Dél-Koreában, Thaiföldön, Spanyolországban és Kuvaitban is tanított.
Az ügyben bírálatok érték mind a hongkongi, mind a kínai szárazföldi rendőrséget, és úgy tudni, hogy az áldozat Nagy-Britanniában élő öccse az Interpolhoz fordult segítségért. A legfrissebb hírek szerint a nyomozás az ügyben folyamatban van.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 528

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.