Központ
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Civil szervezeteket támogat a Marosszéki Közösségi Alapítvány

Központ augusztus 10, 2015 Társadalom

A Marosszéki Közösségi Alapítvány számítógépekkel támogatja a Maros megyei civil szervezeteket. A Multiplan Electronics kft. jóvoltából 30 számítógépet osztanak ki a civil szervezetek között, hogy ezáltal is segítsék a különböző szervezetek tevékenységét. A számítógépek típusai: DELL OPTIPLEX 755, 760 SFF, 780 SF, LCD 17” képernyővel.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány pályázatára Maros megyében nyilvántartott civil szervezetek jelentkezését várják, amelyek ebben a megyében folytatják a tevékenységeiket is. A számítógépeket az alapítvány elektronikusplatformján kitöltött jelentkezések alapján ajánlják fel. A szervezetek legtöbb 5 darab számítógépet igényelhetnek tevékenységeik lebonyolítására és fejlesztésére.

A pályázáshoz a civil szervezetnek előbb létre kell hoznia egy fiókot a http://palyazat.fcmures.org weboldalon, abban az esetben, ha eddig még nem jelentkezett az on-line rendszeren keresztül. A továbbiakban a bejelentkezést követően ki kell választani a megfelelő Pályázati felhívást és kitölteni az on-line kérdőívet a szervezet adataival. Abban az esetben, ha ezeket már  egy előző pályázati felhívás alkalmával közölték, csak azokat az adatokat kell feltölteni, amelyek időközben megváltoztak. A pályázathoz csatolni kell tovább a szervezet alapító okiratát, alapszabályzatát, adóigazolását, bírói végzését és egy tevékenységi jelentést a 2014-es évre – olvasható a közleményben.

A pályázónak pontosítania kell az igényelt számítógépek számát, valamint részleteznie, hogy mire szeretné azt használni. Ugyanakkor fel kell sorolni és be kell mutatni a pályázó által képviselt civil szervezet programjait, pontosítani a szervezet által használt felszerelések költségvetését és, amennyiben lehet, azok összértékét. Be kell mutatni a civil szervezet programjainak célcsoportjait és jelezni, ha a következő kategóriákból is vannak kedvezményezettjei: olyan gyerekek, akiknek nincs hozzáférésük számítógéphez/internethez, vidéken élő gyerekek, idős személyek, akik nem rendelkeznek számítógép kezelői ismeretekkel, fogyatékkal élő személyek.

A kérések pontozásának alapszempontjai a következők:

  1.            A közvetlen kedvezményezettek száma, akik (akikért) használni fogják a számítógépeket,
  2.            Folyamatban lévő programok/projektek száma,
  3.            A szervezet évi költségvetése felszerelések beszerzésére,
  4.            Kedvezményezettek: olyan gyerekek, akiknek nincs hozzáférésük számítógéphez/internethez, vagy vidéken élő gyerekek,
  5.            Kedvezményezettek: idős személyek, akik nem rendelkeznek számítógép kezelői ismeretekkel,
  6.            Kedvezményezettek: fogyatékkal élő személyek.

A jelentkezési határidő augusztus 31. Az eredményt szeptember 14-én hirdetik ki. A Marosszéki Közösségi Alapítvány igazgatótanácsa a pontszámok és a tevékenységek bemutatása alapján dönt.

Érdeklődni az info@fcmures.org címen, vagy a +40-747-865096-os telefonszámon lehet.

(Közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 361

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.