Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Csicsergő kisdiákok

Központ január 25, 2013 Társadalom

Csicsergő kisdiákok

csicsergo

Szombaton, január 19-én szervezték meg a kövesdombi Liviu Rebreanu Gimnáziumban a harmadik osztályosok körzeti szavalóversenyét, ahol több városi iskola, de a környező falvak kisdiákjai is megméretkeztek. Az esemény tematikája – a tél és a hideg ellenére – a madarak voltak, emiatt a bemondó tanító néni és segédje madarász maskarát öltöttek, és a díszlet is a témát idézte, valamint a megméretkező kisiskolások is nevük helyett egy-egy madárfajta nevével jelentkeztek be a versenybe.

Volt kék cinege, csuszka, mezei veréb, nagy fakopáncs, de szajkó is szavalt verset. A megméretkezés érdekessége volt, hogy mind a 22 gyerek-madár magyar szerzőtől választott költeményt. A szakmai zsűri legnagyobb örömére a nebulók a korosztályuknak megfelelő versekkel szálltak harcba, ám az óvó-, tanítónénikből és újságíróból álló bizottságnak igen nehéz dolga volt kiválasztani a legügyesebbeket, hisz a pontozás több szempont – hanghordozás, levegővétel, arcjáték, vers hangulatának hiteles közvetítése, szemkontaktus – szerint történt.

Az első díjazott Szabó Dániel lett, a második Henter Szende, a két harmadik díjat pedig Bató Judith Katalin és Kállay Dóra vehette át. Különdíjban részesült Darvas Sándor, aki talpraesettségéért, jó hanghordozásáért érdemelte ki az elismerést. Természetesen a díjak is illeszkedtek a tematikába: a kisdiákok emléklap mellett madaras enciklopédiákat, kifestőket, könyvjelzőt vihettek haza.


Share Button
Ennyien olvasták: 198

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.