Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Csicsergő kisdiákok

Központ január 25, 2013 Társadalom

Csicsergő kisdiákok

csicsergo

Szombaton, január 19-én szervezték meg a kövesdombi Liviu Rebreanu Gimnáziumban a harmadik osztályosok körzeti szavalóversenyét, ahol több városi iskola, de a környező falvak kisdiákjai is megméretkeztek. Az esemény tematikája – a tél és a hideg ellenére – a madarak voltak, emiatt a bemondó tanító néni és segédje madarász maskarát öltöttek, és a díszlet is a témát idézte, valamint a megméretkező kisiskolások is nevük helyett egy-egy madárfajta nevével jelentkeztek be a versenybe.

Volt kék cinege, csuszka, mezei veréb, nagy fakopáncs, de szajkó is szavalt verset. A megméretkezés érdekessége volt, hogy mind a 22 gyerek-madár magyar szerzőtől választott költeményt. A szakmai zsűri legnagyobb örömére a nebulók a korosztályuknak megfelelő versekkel szálltak harcba, ám az óvó-, tanítónénikből és újságíróból álló bizottságnak igen nehéz dolga volt kiválasztani a legügyesebbeket, hisz a pontozás több szempont – hanghordozás, levegővétel, arcjáték, vers hangulatának hiteles közvetítése, szemkontaktus – szerint történt.

Az első díjazott Szabó Dániel lett, a második Henter Szende, a két harmadik díjat pedig Bató Judith Katalin és Kállay Dóra vehette át. Különdíjban részesült Darvas Sándor, aki talpraesettségéért, jó hanghordozásáért érdemelte ki az elismerést. Természetesen a díjak is illeszkedtek a tematikába: a kisdiákok emléklap mellett madaras enciklopédiákat, kifestőket, könyvjelzőt vihettek haza.


Share Button
Ennyien olvasták: 461

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.