Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Dermesztő fagyban is tanulnak a Maros megyei diákok

Központ január 11, 2017 Társadalom

Bár az ország 22 megyéjének tanintézményében felfüggesztették az oktatást a szélsőségesen hideg időjárásra hivatkozva, Maros megyében csak hat iskolában és három napköziben nincs tanítás, amely közül egy intézményben szerdától találtak megoldást arra, hogy a gyerekek folytathassák a tanulást.

A szombat óta tartó farkasordító hidegre hivatkozva Erdélyben Brassó, Máramaros, illetve Temes megyében függesztették fel teljesen a tanítást. Maros megyében csak hat intézményen van zár: Csatófalván, Szászszentivánon és Szászörményesen három napközit bezárt az önkormányzat, mert az ott tanuló gyerekek szegény családokból származnak és nincs az időjárásnak megfelelő öltözékük. Ami az iskolákat illeti, Makfalván egyik épületben eltört egy vízcső, így 124 gyerek nem tudott a tantermekben maradni, Zágorban 60 gyereket érintett a hideg időjárás, ugyanis a hőközpont nem működik megfelelően. Hétúron, Rórán, valamint Segesváron a Radu Popa iskolában is gondok voltak amiatt, hogy a fűtőberendezések nem adtak elegendő meleget. A marosvásárhelyi Romulus Guga gimnáziumhoz tartozó, hidegvölgyi Szivárvány központban sem volt keddig tanítás, de Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes elmondása szerint a helyzetre megoldás született, a diákok a Romulus Guga épületében tanulhatnak, amíg a saját épületük újra megfelelő lesz a napi 4-5 óta ott tartózkodásra.

„Átiratot közöltünk arról, hogy minden iskola tanácsa, illetve a helyi polgármesteri hivatal dönt arról, hogy felfüggesztik vagy sem az oktatást. Bár hideg van, a működő tanintézmények jól fűtöttek, sőt, a szülők szerint sem jó ötlet, ha leáll az oktatás” – összegzett lapunknak Illés.

Lapzártánkkal egyidőben tudtuk meg, hogy rövidített, 40 perces órákat tartottak az elmúlt két napban a marosvásárhelyi Unirea Főgimnázium három tantermében, mivel három tanteremben nincs megfelelő fűtés.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 718

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.