Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Elérhető az előkészítő osztályokba való beiratkozás módszertana

Központ február 23, 2016 Társadalom

A tanügyminisztérium közzétette az előkészítő osztályokba való beiratkozás módszertanát, amelynek alapján az oktatási intézmények a mai nappal bezárólag kötelesek kifüggeszteni a beiratkozási körzeteket, illetve az iskolaérettséget felmérő központok kijelölését. Király András, a kisebbségi nyelveken történő oktatásért felelős államtitkár rámutatott, a módszertan részletes, külön fejezetben foglalkozik a kisebbségi nyelveken történő oktatást választó tanulók beiratkozásával.

„A 2016–2017-es tanévre vonatkozóan február 29–március 18. között zajlik az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza, a szülők interneten vagy az iskoláknál személyesen tölthetik ki a beiratkozási űrlapokat” – fogalmazott Király András, az RMDSZ oktatási államtitkára.

„Azokat a gyerekeket kötelező előkészítő osztályba beíratni, akik 2016. augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket, illetve azokat is be lehet íratni, akik augusztus 31–december 31. között töltik be a hat évet. Ez utóbbiak egy pszichoszomatikus felmérésen kell átessenek, amely igazolja, hogy megfelelő értelmi szinttel rendelkeznek és alkalmasak az iskolakezdésre. Külön procedúra jelent meg a hét évet augusztus 31-ig betöltő gyerekek beiratkozására vonatkozóan is, akik a meglévő helyek függvényében akár első osztályba is iratkozhatnak, de az ő esetükben a szülőknek feltétlenül az iskolával kell felvenni a kapcsolatot” – nyilatkozta az államtitkár.

Február 24–március 3. közötti időszakban zajlik az oktatási intézményekben a kötelezővé vált Nyílt kapuk napja, amelynek keretében az érintett szülők és diákok betekintést nyerhetnek az iskola életébe, hétköznapjaiba, választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre.

A beiratkozás első szakaszának eredményeit március 25–26-án függesztik ki. A második beiratkozási időszakot pedig március 30–április 8. között rendezik meg. Ebben a szakaszban az iskolákban megmaradt helyekre írathatják be gyermekeiket a szülők.

A beiratkozási programot is feltünteti a módszertan: hétfőtől péntekig 8.00–18.00, szombatonként pedig 9.00–13.00 óra között van lehetőségük a szülőknek felkeresni az iskolákat.
A beiratkozás végső eredményei április 15-én lesznek kifüggesztve.

(rmdsz tájékoztató)

Share Button
Ennyien olvasták: 233

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.